earth16.21 έγινε ο τρομερός σεισμός που συντάραξε συθέμελα τη ρομαντική και ανέγγιχτη από απρόοπτα πόλη μας. 16.24, τρία (3) μόλις λεπτά μετά από το γεγονός, ο άνθρωπος – είδηση, ο blogger των μεγάλων αποκαλύψεων, ο μαιτρ της έκτακτης επικαιρότητας, ήταν στο ελεγχόμενης υγιεινής πληκτρολόγιό του και σας ενημέρωνε. Την ώρα που οι άλλοι δύο συντάκτες του palamidi.gr άλλαζαν σώβρακα κι έψαχναν σφυρίχτρες, ο Grecian είχε το σθένος, ποιο σθένος, τη γενναιότητα, ποια γενναιότητα, την αυταπάρνηση – ναι – την αυταπάρνηση να αψηφίσει τον Εγκέλαδο και να καλύψει το συγκλονιστικό γεγονός με κίνδυνο να καλυφθεί ο ίδιος από την παρακείμενη – αμφισβητούμενης σταθερότητας – σιδερένια βιβλιοθήκη του.

Αξιοποιώντας την εξειδικευμένες επιστημονικές του γνώσεις, μπήκε στο google (όπως ελάχιστοι γνωρίζουν να κάνουν) και επισκέφθηκε τη σελίδα του γεωδυναμικού ιστιτούτου. Εκεί, κάνοντας τριγωνομετρικούς υπολογισμούς, εντόπισε μία κόκκινη κηλίδα σαν το κεφάλι του, κίνησε με μαεστρία τον κέρσορα επάνω της κι αυτό ήταν. Η ενημέρωσή σας, τρία λεπτά μετά το σεισμό, ήταν γεγονός.

Φυσικά, οι ώρες που διανύουμε είναι κρίσιμες. Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, αν δεν κάνει δήλωση ο Κος Ανδριανός.  Θα τα ξαναπούμε. Βρήκα θέμα να ασχολούμαι τώρα.

PANOS 3