Ο Conservatore πληροφορήθηκε ότι κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του, τελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή του Φάρου της Παραλίας κυριλέ, γαμήλια δεξίωση ελληνοαμερικανών, με το πολύ συμφέρον τίμημα των 500 ευρώ. Επειδή ο γαμοτουρισμός επιβάλλεται να γίνει (και αυτός) trend στην πανέμορφη πόλη μας, προτείνω πρώτος τρεις (3) δημοτικούς χώρους για την τέλεση αξέχαστων, γαμήλιων δεξιώσεων. Όχι τ’ αναμενόμενα: Μπούρτζι. Παλαμήδι κλπ. Αλλά τρεις χώρους εναλλακτικούς, πρωτότυπους, μοναδικούς. Και πάντα ναυπλιώτικους:

cosmo

Το Κοσμοδρόμιο της Παραλιακής.

Φήμες θέλουν το συγκεκριμένο κατασκεύασμα να αποτελέσει χώρο προσγείωσης εξωγήινων τουριστών στο μακρινό μέλλον. Κανείς, πάντως,  δεν έχει ακόμα καταλάβει, μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει από την κατασκευή του, ποια η πρακτική ή αισθητική χρησιμότητα του  στη ζωή της πόλης. Ο Conservatore προτείνει κυκλική διάταξη των τραπεζιών και τη χρήση του κέντρου του κύκλου ως πίστας χορού. Στα συν και το άπλετο πάρκινγκ που προσφέρει η όμορη, ακάλυπτη έκταση, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται για ρίψεις σφαίρας και σφύρας από αθλητές στίβου, ξεμούδιασμα και ξαλάφρωμα συμπαθών σκύλων και ντριφτάρισμα από τσιγγάνικα, κωλοφτιαγμένα αγροτικά.

stadium

To Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Πάνε οι εποχές που τα καλοκαιρινά βράδια οι κερκίδες και το ταρτάν του σταδίου γέμιζαν από μουσικόφιλους που απολάμβαναν συναυλίες γνωστών, ελλήνων αοιδών. Τώρα μένει βυθισμένο στο σκοτάδι και στη σιγαλιά της νύχτας. Γι’  αυτό: ροτόντες στο φρεσκοκουρεμένο (by Χρήστος Ψύχας) γκαζόν, παιδάκια να παίζουν μπάλα στις δύο εστίες για να σας αφήσουν όλο το βράδυ ήσυχους και το κατάφωτο Παλαμήδι ν’ απογειώνει το ρομαντικό σκηνικό.Θέλετε κάτι παραπάνω;

tourboulo

H Πύλη της Ενδεκάτης.

Για όσους δεν το ξέρουν, το Ναύπλιο, πέραν της γνωστής Πύλης της Ξηράς, διαθέτει και την Πύλη της Ενδεκάτης (γνωστή και ως Τούρμπουλο). Ένα λιτό κατασκεύασμα μεταμοντέρνας αισθητικής,που οριοθετεί την αρχή του άρτι ανακατασκευασθέντος πεζοδρόμου της Βασιλέως Κωνσταντίνου. Τοποθετήστε το νυφικό τραπέζι κάτω από τις καλαίσθητες τσιμεντοκολώνες, τα τραπέζια των καλεσμένων σας κατά μήκος του πλακοστρωμένου πεζόδρομου, αμολήστε τα μικρά στην παρακείμενη παιδική χαρά (τρελό bonus) και απολαύστε τη γαμήλια δεξίωση σας στο μεταίχμιο Παλιάς και Νέας Πόλης.

Και καλά στέφανα!

CONSERV 1

Advertisements