Ναύπλιο, Δευτέρα του Πάσχα και ώρα 19:45. Ο Conservatore και μερικοί ακόμα ναυπλιώτες, ξεμυτίζουν επιφυλακτικά από τα λημέρια τους στο Συνοικισμό και στην Πρόνοια μετά από μέρες λούφας και κατευθύνονται διστακτικά προς την Ενδεκάτη. Στέκονται αναποφάσιστοι και σκεπτικοί. «Να τη διαβούμε ή είναι ακόμα νωρίς»; Έχουν διαβάσει τις προηγούμενες μέρες στο πειρατικό τους internet ότι «η πόλη βουλιάζει από επισκέπτες», «χιλιάδες κόσμου στη σύναξη των επιταφίων», «κορυφαίος τουριστικός προορισμός το Ναύπλιο για το Πάσχα» και δικαιολογημένα προβληματίζονται. Έχουν δει φωτογραφίες από την Πλατεία Συντάγματος που θυμίζουν σκηνές μάχης από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Στρατιές κόσμου. Αλλά θα σταθούν γενναίοι. Και θα διαβούν το Ρουβίκωνα.

amalias

Μόλις φτάνουν στην Πλατεία Καποδίστρια όμως οι φόβοι τους επαληθεύονται. Κάθε μέτρο δρόμου έχει καταληφθεί από παρκαρισμένα-παράνομα ή νόμιμα-Ι.Χ., στο Μεγάλο Δρόμο το αδιαχώρητο, στα παγωτατζίδικα ουρές και στις καφετέριες πληρότητα 100%.

SCHOOL

Τελικά, το tripadvisor δικαιώθηκε πανηγυρικά. Το Ναύπλιο είναι πλέον τοπ προορισμός κι αυτό το Πάσχα το επιβεβαίωσε με εκκωφαντικό τρόπο. Ανάσταση για τις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία. Ανάμικτα συναισθήματα για τις λοιπές επιχειρήσεις, που περίμεναν περισσότερα βλέποντας τόσο κόσμο.

Και στη μέση οι ναυπλιώτες-μη επαγγελματίες της καφεστίασης. Με άλλους να ρουφάνε αχόρταγα εικόνες από τη λαοθάλασσα των επισκεπτών κι άλλους να σιχτιρίζουν ενδόμυχα που δεν έβρισκαν ούτε σκαμπό να απιθώσουν τον κώλο τους.

Αλλά σήμερα όλα άλλαξαν. Μέχρι και η διάθεση του καιρού. Οι επισκέπτες έφυγαν, η πόλη επέστρεψε στους ράθυμους ρυθμούς της και όλοι πλέον περιμένουν: την επόμενη, μεγάλη κάθοδο.

CONSERV 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements