Επανέρχομαι στην πολυαγαπημένη στήλη των Ναυπλιωτών (δηλαδή του φίλου μου του Γιώργου και κάνα δυο άλλων) με καυτές ειδήσεις και βαρυσήμαντα σχόλια για την ολοστόλιστη εορταστική μας πόλη.

Τον τίτλο του ‘πιο μικρού Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ευρώπης’ διεκδικεί το δενδρύλλιο του κόμβου τηςFullSizeRender Ενδεκάτης. Μετά το ‘πιο μεγάλο δέντρο’ του Αβραμόπουλου που κατέληξε, όπως πιθανώς θυμάστε, στην όμορη πόλη, το Ναύπλιο αντεπιτίθεται με μία minimal επιλογή, η οποία, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, εντάσσεται σε μία εντελώς Σκανδιναβική έποψη της διακόσμησης με αποτέλεσμα η Ενδεκάτη και ο γειτνιάζων χώρος της λαϊκής αγοράς να αποκτούν σαφείς αναφορές στη Χριστουγεννιάτικη Κοπεγχάγη.

Imacon Color ScannerΠολύ προχωρημένη ιδέα διακόσμησης είναι και η Αμαλίας. Η οποία, αν και πολλοί ορεσίβιοι ιθαγενείς (συμπεριλαμβανομένου του Κου Conservatore) έσπευσαν να τη λοιδορήσουν, εμένα μου αρέσει. Και για να τελειώνουμε: δεν είναι πάνες ακράτειας, προφυλακτικά, προστασία για τον πάγο, κιλότες, αμπαζούρ. Είναι γάζες (από το Paivanas Home Collections παρακαλώ) και το project παραπέμπει ξεκάθαρα στα ‘wrapped trees’ των Christo and Jean Claude. Αμ πώς …

Γενικά όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στη ρομαντική μας πόλη. Πάνω που λέγαμε ότι ‘τα πάντα μένει και ουδέν ρει’ ήρθαν οι ανακατατάξεις στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που τάραξαν τα νερά και έχουν γίνει ‘talk of the town’ που λένε και στα Γιαννουλέικα. Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Μια άσπρη λιμουζίνα 8 μέτρα (με το συμπάθειο)patistas έχει φέρει ο Πατίστας στην Ενδεκάτη και σήμερα έχει τα εγκαίνια.

Δημήτρης Ουγγαρέζος, Γιώργος Μανίκας, Γιάννης Σπαλιάρας και Conservatore θα κοσμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ χθες ο Σπαλιάρας εμφανίστηκε ‘για συντήρηση’ στο Athletic Center του Στέλιου Κούτρη. Πολλά μοντέλα μαζευτήκαμε …

Θα εμπνέει, φαίνεται, η κάπνα των πυρηνελαιουργείων, που σε συνδυασμό με το ψιλόβροχο δίνει μια αύρα μελαγχολικού Λονδίνου στη ρομαντική μας πόλη.

chelseaΤέλος πάντων, λέμε και καμιά βλακεία, μην τα πολυπιστέψετε αυτά με τις Κοπεγχάγες και τα Λονδίνα και επιχειρήσετε να περάσετε καμία διάβαση καμαρωτοί, σαν να βρίσκεστε σε πολιτισμένη χώρα και πάτε άκλαυτοι γιορτιάτικα.

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω με πλούσιο ρεπορτάζ από το Πάρκο του Αη Βασίλη, το παγοδρόμιο και το πολυαγαπημένο μου Καρουζέλ. Stay tuned.

Panos TheGrecian

Advertisements