… Πάνος, Στάθης και Καιτούλα κι ο Χαλίφης της Βαγδάτης! Εκτός, φυσικά, από τον toubasZuperman και τον Παλαμπούρτζη, που έχουν τσακωθεί με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα για λόγους ιδεολογίας και lifestyle. Ποιους είδαμε λοιπόν:

Τον γνωστό συρφετό υπουργών, συμβούλων, υποψηφίων κάθε είδους και λοιπών τοπικών ‘παραγόντων’ που εννοείται ότι δεν θα έχαναν την ευκαιρία να κάνουν εμφάνιση σε μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση με τόσο κόσμο. Boring …

Τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο να τερματίζει τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. Παρά τα παραπανίσια κιλά. Γιατί βρε Μήτσο; Αλλιώς σε θυμόμαστε από τα γήπεδα.

athletic

Tην ομάδα του Αthletic Center με μπροστάρη τον coach Στέλιο Κούτρη κι άλλους μεγάλους ‘δρομείς’ υπεραποστάσεων, όπως ο Γιώργος Μαλεβίτης και ο Γιώργος Κόλλιας. Η καλή προετοιμασία και το αθλητικό κίνητρο σε όλο τους το μεγαλείο! Train hard – live better!

Tο αντίπαλον δέος, την ομάδα του Γυμναστηρίου Summitmarathonios3 με επικεφαλής την Έλενα Κατσίγιαννη και τον Βαγγέλη – Φειδιπίδη – Τσοτσόκο, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, 400 μέτρα μετά την εκκίνηση, παρακινούσε τους αθλητές να «χαλαρώσουν και να περπατήσουν (!!!)»

Κυρίες άνω τον πενήντα ετών να καπνίζουν αρειμανίως πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση και να αγωνιούν μεγαλοφώνως για το εάν αποκλειστούν από τον αγώνα αν τον κάνουν περπατώντας …

marathonios4Τον πολύ καλό φωτογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο να απαθανατίζει το γεγονός, με τον δικό του, πιο καλλιτεχνικό, φακό.

Ωραίους τύπους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια να χειροκροτούν και να εμψυχώνουν τους δρομείς. Ξεχωριστή παρουσία ο φίλος μας ο Μήτσος ο περιπτεράς, ο οποίος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό και έβγαζε φωτογραφίες (όχι πολύ καθαρές) τους δρομείς.

Για το τέλος, αφήσαμε τα ‘ΜΠΡΑΒΟ’. Μπράβο στο Δήμο Ναυπλιέων για τη μοναδική αυτή εκδήλωση που έφερε κόσμο στο Ναύπλιο, που έδωσε χαρά σε μικρούς και μεγάλους, που έβαλε πολλούς στη διαδικασία ‘να πάμε και αύριο να τρέξουμε’, που έδωσε χαρά στην πόλη, που έδειξε ότιmarathonios2 το Ναύπλιο δεν είναι μόνο καφετέριες. Μπράβο στους διοργανωτές και στους εθελοντές που συνέβαλαν σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση χωρίς απρόοπτα και καθυστερήσεις, παρά τον τεράστιο αριθμό συμμετεχόντων. Μπράβο σε όλους τους αθλητές, από τους πολύ μικρούς μέχρι τους πολύ μεγάλους, ο καθένας από τους οποίους νίκησε τον προσωπικό του αγώνα, κυρίως όμως συγχαρητήρια στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα που έδωσαν για άλλη μια φορά το παράδειγμα της θέλησης και της αγάπης για τη ζωή.

Και του χρόνου, ακόμη καλύτερα!

Just the two of us