Αφίσα φεστιβάλ 2014 Αθηνών Επιδαύρου

Η αφίσα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2014

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Πάμε να δούμε όμως ποιες παραστάσεις έχουν ήδη πάρει εισιτήριο για την Επίδαυρο.

Στο αρχαίο θέατρο θα παρουσιαστούν σίγουρα δυο παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου: οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Φάνη Μουρατίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη και

ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου με πρωταγωνιστές την ίδια στο ρόλο τη Φαίδρας, τον Νίκο Κουρή, την Λήδα Πρωτοψάλτη κ.α.

Επίσης θα δούμε τους «Πέρσες» του Αισχύλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Νικαίτη Κοντούρη και τα σκηνικά ο Γ. Πάτσας ενώ ο Γιάννης Φέρτης θα ερμηνεύσει το Φάντασμα του Δαρείου και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος τον Αγγελιαφόρο.Το ιδιαίτερο είναι πως ο Άκης Σακελλαρίου θα ερμηνεύσει την Άτοσσα.

Ο 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς θα γίνει το καλοκαίρι ο νεώτερος σκηνοθέτης στην ιστορία του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Θα ανεβάσει την «Ελένη» του Ευριπίδη. Την παράσταση παρουσίασε πέρυσι στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος θα την επαναλάβει στο Φεστιβάλ Επιδαύρου πιθανότατα με καινούρια διανομή.

Τέλος το Εθνικό Θέατρο ενδέχεται να έχει και τρίτη παράσταση με νεοελληνικό έργο (όπως και πέρυσι με την «Γκόλφω» του Σπ. Περεσιάδη). Ο Σ. Χατζάκης θα σκηνοθετήσει τον «Ερωτόκριτο» του Βινσέντζου Κορνάρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και με την Μαρία Κίτσιου στον ρόλο της Αρετούσας. Η συμμετοχή της παράστασης στην Επίδαυρο δεν είναι σίγουρη αλλά πολύ πιθανή.

Αυτά προς το παρόν… Όταν μάθουμε νεώτερα (τις επόμενες μέρες δηλαδή) θα επανέλθουμε.

Update 17/3/2014: Τα μάθαμε

δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2014 και εδώ την ανακοίνωση του προγράμματος του Ελληνικού Φεστιβάλ.

 Zuperman

Advertisements