Μαντέψτε πού είχε μποτιλιάρισμα Σάββατο πρωί στη ρομαντική μας πόλη: Στην Ασκληπιού; στην Ενδεκάτη; Στην Άργους;

ΟΧΙ

Η απάντηση, καθόλου προφανής αλλά εξόχως διασκεδαστική είναι ‘στην οδό Τερζάκη’. Και για όσους δεν τα πάτε καλά με τα οδωνύμια, πρόκειται για το δρομάκι που περνάει μπροστά από το ‘Αλλοτινό’ και διασταυρώνεται με τον ‘Μεγάλο Δρόμο’.

Δρομάκι βεβαίως ήταν μέχρι πριν από λίγο. Γιατί εδώ και κάποιο καιρό, πριν ακόμη αρχίσει η ανάπλαση των πεζοδρόμων, μερικά φωτισμένα μυαλά, πολύ μπροστά από την εποχή τους, είδαν στο δρόμο αυτό κάτι περισσότερο από ένα απλό σοκάκι της παλιάς πόλης. Είδαν μία λεωφόρο. Επαγγελματίες της περιοχής, μανούλες με τζιπ, καλλικρατικοί ‘Ναυπλιώτες’ κλαρινογαμπροί με BMW και λίγοι Αθηνάνθρωποι, εμπνεόμενοι από την Μεγάλη Ιδέα ‘αυτοκίνητα παντού’ μετέτρεψαν – αργά αλλά σταθερά – ένα βαρετό στενοσόκακο σε κεντρικό οδικό άξονα.

Έτσι, το Σάββατο που μας πέρασε, οι λίγοι που δεν χρησιμοποιούσαν την οδό Τερζάκη στις καθημερινές τους μετακινήσεις, ανακάλυψαν, μιας και η Αμαλίας ήταν σκαμμένη, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εν λόγω λεωφόρος.

Μάλιστα, υπάρχει πλέον σκέψη ο συγκεκριμένος δρόμος να αποκτήσει σήμανση εθνικής οδού με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας αλλά και να γίνει η αρχή ώστε να παραδοθεί ΚΑΙ ο ΄’Μεγάλος Δρόμος’ στην κυκλοφορία.

terzaki

Η ανωτέρω φωτό αποτελεί την πρόταση μας για την περαιτέρω αξιοποίηση της οδού Τερζάκη, στο πλαίσιο των ευρύτερων παρεμβάσεων που συντελούνται αυτή την περίοδο στην Παλιά Πόλη. Συμπληρώνεται ιδανικά με τη δημιουργία ανισόπεδης διάβασης στη διασταύρωση με το Μεγάλο Δρόμο, προκειμένου τα τροχοφόρα να συνεχίζουν απρόσκοπτα την πορεία τους χωρίς διακοπές από ενοχλητικούς πεζούς.

PANOS 3

Advertisements