Σας προειδοποιώ και το ξεκαθαρίζω. Από σήμερα και τη μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, ό,τι γράφω θα περιέχει τουλάχιστο μία φορά τη λέξη ‘ξεφάντωμα’. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τη μιζέρα της καθημερινότητας και ξεφαντώνουμε (1) στο καρναβάλι του Ναυπλίου, που φέτος υπόσχεται μεγάλα πράγματα. Γεμάτος ζήλεια και φθόνο για το φαντασμαγορικό καρναβάλι του όμορου Δήμου που για την περίοδο του Τριωδίου μετονομάζεται σε Δήμο Άργους – Μυκηνών – Ρίο ντε Τζανέιρο, παρουσιάζω τη δική μου πρόταση στην ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου για να τους φθάσουμε και (γιατί όχι;) να τους ξεπεράσουμε. Ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Γιατί το Άργος, την ώρα που ο δικός μας δήμος κοιμάται, έχει φτιάξει και δικό του τραγούδι.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω. Κι επειδή ο δήμαρχος δεν κάνει τίποτα (και αυτό είναι καταγγελία) για να φτιάξει το τραγούδι, θα αναλάβουμε εμείς. Και δεν εννοώ τον θλιβερό συρφετό των αξύριστων μαντραχαλέων που ετοιμάζονται να ηχογραφήσουν αντίστοιχο Ναυπλιώτικο τραγούδι (και στους οποίους, φυσικά, περιλαμβάνεται και ο γνωστός ανταγωνιστής blogger). Εννοώ μία σοβαρή καλλιτεχνική προσπάθεια από πνευματικούς ανθρώπους της πόλης (δηλαδή εμένα) με στίχους, μουσική και ενορχήστρωση.

Του Αναπλιού ξεφάντωμα (2) μεγάλο έχει αρχίσει, το χώμα ντύθηκε νερό και τρέχει από τη βρύση

Ναυπλιώτες άνθρωποι ανοιχτοί ολούθε διασκεδάζουν, χορεύουν στα πεζοδρόμια που με πλατείες μοιάζουν

Περνάει ο Καρνάβαλος το κέφι σε συνεπαίρνει, η Αμαλίας είν’ στενή το άρμα δεν το παίρνει

Η πόλη ολόκληρη γιορτή μια κόκκινη σερπαντίνα, Ναυπλιώτες καμιά ‘κατοστή και στίφη απ’ την Αθήνα

apokriesΣτους δρόμους ξέφρενος χορός γέροι νέοι παιδάκια, τσάμπα η πλακόστρωση ραγίσαν τα πλακάκια

Στο Νότινγκ Χιλ το ζήλεψαν στην Πάτρα το φθονούνε, τη Βενετία άφησαν στο Ναύπλιο για να ‘ρθούνε

Απόκριες στο Ναύπλιο ανάμνηση για πάντα, και ο αγέρας που φυσά έχει άρωμα λεβάντα

Καρνάβαλος που καίγεται η πόλη ντουμανιάζει και της σκατίλας την οσμή, για μια στιγμή σκεπάζει

(Το be continued)

Αυτό δεν είναι τραγούδι. Είναι μα … συγγνώμη, πολιτιστική πρόταση εννοούσα. Και γι’ αυτό περιμένει τις δικές σας προτάσεις. Για να συμπληρωθεί. Και να συντροφέψει το ξεφάντωμα (3) της Αναπλιώτικης Αποκριάς. Επίσης, θέλω μουσικό για μελοποίηση. ΑΝ ενδιαφέρεστε, στείλτε mail (μόνο σοβαρές προτάσεις)

PANOS 3

Advertisements