* Βαρετά. Πολύ βαρετά. Όταν βλέπω εγώ στα στατιστικά του blog να μην παίρνει επισκέψεις ο μνημειώδης τουριστικός οδηγός μου ‘Ναύπλιο – Βόλτες, φαγητό, μπαράκια’, καταλαβαίνω. Ότι ήλθε η περίοδος που η πιο ρομαντική πόλη της Ελλάδας ησυχάζει για κάνα μήνα πριν μετατραπεί πάλι σε θεματικό πάρκο ευτυχισμένων ζευγαριών και ογκωδών τετρακίνητων με αθηναϊκές πινακίδες.

nafplio karnavali* Υπομονή όμως. Πλησιάζουν οι απόκριες και θα έρθουμε στα ίσια μας. Εκεί να δεις γλέντια. Η κεφάτη πόλη μας γίνεται ακόμη πιο κεφάτη κι εγώ που (όπως λέει ο κουμπάρος μου ο Θύμιος) ‘μόνο να κοροϊδεύω ξέρω’  βρίσκω έμπνευση τρολλάροντας το αποκριάτικο πρόγραμμα του δήμου.

* Που ελπίζω να μην κάνει πάλι αναφορές στο Βενετσιάνικο Καρναβάλι και γελάει ο κόσμος. Η μόνη πραγματική Βενετία που μπορείτε να δείτε στο Ναύπλιο είναι η αυριανή έκθεση στο Βουλευτικό, με θέμα την ιστορική πρωτεύουσα του Veneto μέσα από τα παράθυρά της.

* Μέχρι τις Απόκριες όμως έχουμε καιρό. Και θα έχουν δείξει πολλά: ποιος θα παίζει τον κακό κριτή στο ‘The voice of Greece’, ποια σκοτεινή μεθόδευση έδιωξε τον Λάκη Γαβαλά από το ‘Dancing’, αν θα έχουν κλείσει οι γούβες από τα έργα και αν θα έχουν ξεκινήσει τα έργα στο νταμάρι …

* Να ένας άλλος αστικός θρύλος της περιοχής που παραλείψαμε να βάλουμε μαζί με το τέρας της Αρβανιτιάς στο σχετικό άρθρο: ο χλοοτάπητας στο γήπεδο του νταμαριού. Ήμουνα νιος και γέρασα …

IMG-20140109-00157* Γι’ αυτό άρχισα τους περιπάτους. Αρβανιτιά – Καραθώνα. Όχι για να κάνω καύσεις. Πεθύμησα τα γάργαρα νερά της παραλίας με την μπλε σημαία. Κι επειδή βαριέμαι να γράφω χίλιες λέξεις, σας παρουσιάζω τη φωτό που τράβηξα με την υπερσύγχρονη VGA κάμερα του κινητού μου και η οποία απεικονίζει τη μαγεία της καταγάλανης θάλασσας του Αργολικού κόλπου.

* Που είναι ένα από τα μεγάλα όπλα μας στη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Σαν να μου φαίνεται όμως ότι αυτός ο ιερός αγώνας έχει ατονήσει και θα βρεθεί κανένας επιτήδειος και θα μας την πάρει την πρωτεύουσα που δικαιούμαστε εμείς και μόνο εμείς. Αλλά τι να περιμένεις όταν οι πνευματικοί άνθρωποι της πόλης, όπως ο Παλαμπούρτζης, αντί να δημοσιεύουν πρωί – μεσημέρι – βράδυ στο γκρουπ της πολιτιστικής πρωτεύουσας στο Facebook, συχνάζουν στις συνελεύσεις της ‘Άλλης Πρότασης’;

* Αυτά. Και πολλά είναι. Γιατί η ειδησεογραφία της περιοχής, δηλαδή οι κοπές της πίττας διαφόρων συλλόγων, είναι πιο βαρετή και από βιβλίο του Paulo Coelho.

PANOS 3

Advertisements