katoikoi me kartaΠλαστή κάρτα στάθμευσης μόνιμου κάτοικου: Τώρα που οι πεζοδρομήσεις στην παλιά πόλη προχωράνε και σε λίγο καιρό το λιμάνι θα μείνει μισό, η εξεύρεση χώρου στάθμευσης θα καταστεί πραγματικό μαρτύριο. Οι μόνοι που θα είναι άνετοι θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, που θα έχουν εξασφαλίσει τη σχετική κάρτα από το δήμο για να παρκάρουν στις προβλεπόμενες γι΄αυτούς θέσεις. Και οι υπόλοιποι; Κανένα πρόβλημα! Τώρα, πλέον, ξέρουμε. Δανειζόμαστε τη γνήσια κάρτα από φίλο-μόνιμο κάτοικο, χτυπάμε μια φωτοτυπία υψηλής ευκρίνειας, αλλάζουμε με προσοχή τον αριθμό κυκλοφορίας, πλαστικοποίηση κι έτοιμη! Σάμπως θα την τσεκάρει και κανένας από κοντά; Ιδανικό δώρο για ναυπλιώτες που τολμάνε να ξεμυτίσουν από το σπίτι με το αυτοκίνητο τα εορταστικά τριήμερα.

kouvasΓαλβανιζέ κουβάς: Με την ποιότητα του νερού να τίθεται υπό αμφισβήτηση, ο νοικοκυραίος ναυπλιώτης, πέρα από την κοστοβόρα λύση του εμφιαλωμένου νερού, έχει άλλη μια μόνο διέξοδο: τις δημόσιες βρύσες που δεν είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο της πόλης και -φέρεται να- έχουν καθαρό νερό. Που; Στην Αγιά Μονή, στην Άρια, στον Άι Γιώργη στο Παναρήτι και αλλού. Πως; Μα με μεταλλικό, γαλβανιζέ κουβά, όπως στα παλιά πηγάδια. Όχι άλλα ανθυγιεινά, πλαστικά μπουκάλια! Ιδανικό δώρο για ναυπλιώτες που βαρέθηκαν πλέον να ζαλώνονται σαν τα γαϊδούρια εξάδες  από το Lidl.

Eleni-NaytikoΝαυτικό καπέλο: Είναι γεγονός! Το 2014 Mediterranean Yacht Show θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο 3-7 Μαΐου! Προετοιμαστείτε από τώρα με το κατάλληλο αξεσουάρ: ναυτικό καπέλο σε στυλ Γιάννη Λάτση, Hugh Hefner ή κάτι αντίστοιχο, που να προσδίδει κύρος κι εμπειρία στη ναυτοσύνη, σαν να χεις φάει τη θάλασσα με το κουτάλι βρε αδερφέ! Συνοδεύεται-προαιρετικά-από ξυλόγλυπτο, αυθεντικό τσιμπούκι από τη γνωστή βιτεχνία έξω από τα Γιαννουλαίικα. Ιδανικό δώρο για ναυπλιώτες που θέλουν, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, να κυκλοφορούν στις προβλήτες σαν τον Roman Abramovich και να ρωτάνε ψαρωτικά τους αντιπροσώπους των εταιρειών «και δε μου λες ρε φίλε, πόσα μέτρα είναι το εργαλείο»;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυλλεκτικό t-shirt Pannafpliakos-Cannonballs. Είναι γνωστή στα ανά την επικράτεια ποδοσφαιρικά στέκια η λατρεία των κατοίκων του Ναυπλίου για την ομάδα της πόλης τους, τον ιστορικό Πανναυπλιακό. Κατά εκατοντάδες συρρέουν στο δημοτικό στάδιο όταν η ομάδα αγωνίζεται εντός, καραβάνια εκδράμουν στα εκτός έδρας παιχνίδια. Και πέφτουν σαν τις ακρίδες για ν’ αγοράσουν είδη της ομάδας, προκειμένου να την ενισχύσουν οικονομικά. Έτσι συνέβη και με τα μπλουζάκια που κυκλοφόρησαν πριν την έναρξη της φετινής, αγωνιστικής περιόδου. Έχω όμως βάσιμες πληροφορίες ότι στο σκοτεινό αρχείο κεντρικής, δημόσιας υπηρεσίας της πόλης βρίσκεται ξεχασμένη μια κούτα με τα τελευταία κομμάτια σε ‘σπασμένα’ νούμερα και σε εορταστικό, κόκκινο χρώμα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Panos TheGrecian στο mail του blog. Ιδανικό δώρο για ‘άρρωστους’ Πανναυπλιακούς που δεν ξενερώνουν από την κακή πορεία της ομάδας και ξεροσταλιάζουν και με χιόνια και με κρύα στη Μικρή.

Άντε και καλά Χριστούγεννα να χουμε…

CONSERV 1