* Μια και έμπνευση δεν έχω να γράψω τίποτα σημαντικό, θα ξεκινήσω με το talk of the town, τα 200 χιλιάρικα στον κάδο. Που μας έκανε, για μια ακόμη φορά, διάσημους, αφού ασχολήθηκε μαζί μας η Τατιάνα Στεφανίδου … (παύση για να tatiana copyσυνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της τιμής που μας έγινε) … Όμως οι δικές μου (πάντα αδιασταύρωτες) πληροφορίες λένε άλλα: ότι η είδηση αυτή είναι αρβύλα 46 νούμερο. Και ένας Θεός ξέρει πώς πήρε τέτοια έκταση. Για να φτάσει μέχρι την νούμερο 1 αυτή τη στιγμή ειδησεογραφική εκπομπή της τηλεόρασης, την κυρία Τατιάνα.

* Βέβαια, αυτό είχε πλάκα. Όση πλάκα τέλος πάντων μπορεί να έχει μια είδηση που αντικαθιστά την κουβέντα για τον καιρό, στις ουρές της εφορίας. Μην μου πείτε ότι βρεθήκατε σε ουρά στο Ναύπλιο την τελευταία εβδομάδα και δεν ακούσατε δυο γέρους να μιλάνε για τα 200 χιλιάρικα στον κάδο …

* Άλλα δεν έχουν πλάκα. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσα κακά μας έχουν βρει τον τελευταίο καιρό; Σεισμός, τροχαία ατυχήματα, διακοπές ρεύματος, λασπόνερο. Ποιος δήμαρχος μας καταράστηκε ήθελα να ξέρω …

* Πάλι καλά δηλαδή που κέρδισε ο Πανναυπλιακός στο Μεσολόγγι. Σε έναν αγώνα για τον οποίο διαδόθηκε στην πόλη ότι η αποστολή του Ναυπλίου έφαγε το ξύλο της χρονιάς της. Αυτό δηλαδή που λένε ‘η τρίχα έγινε τριχιά’, αφού ναι μεν κάποιος από τους γηπεδούχους έκανε καραγκιοζιλίκια, δεν μας δείρανε όμως και μέχρι λιποθυμίας …

* Αντιθέτως, την ίδια στιγμή ο Παναργειακός, αν και βρίσκεται σε απείρως καλύτερη μοίρα από μας, έχανε με 1-4 από την Καλαμάτα εντός έδρας.

* Τη στενοχώρια του όμορου δήμου, ήρθε να απαλύνει η φαντασμαγορική τελετή του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το κέφι ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε τον συνάδελφο Παλαμπούρτζη στην εκπληκτική ατάκα «μπροστά του η Πρέβεζα του Καρυωτάκη, έμοιαζε με Disneyland».

kids* Γιατί η αλήθεια είναι αυτή. Οι Αργείτες δεν ξέρουν να ξεφαντώνουν. Σαν τους Αναπλιώτες. Που βρίσκονταν στην ιστοσελίδα του δήμου με το δάχτυλο κολλημένο στο F5 για να μάθουν το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Και δικαιώθηκαν. Μία πλειάδα φαντασμαγορικών εκδηλώσεων βρεφονηπιακών σταθμών υπόσχεται να γεμίσουν τις γειτονιές με χαρούμενα τιτιβίσματα και να μετατρέψουν το κέντρο του Ναυπλίου σε ένα μεγάλο παιδότοπο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας, που δεν διασκεδάζουν σε παιδικά πάρτυ, εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πόλη, αναζητώντας άσυλο σε σπίτια φίλων και συγγενών.

* Με αυτόν τον τρόπο βέβαια, θα χάσουν τον μαέστρο Θοδόση Αντωνιάδη. Που δεν ξέρω αν θα προλάβει να κάνει γιορτές με την οικογένειά του, έτσι που τον έβαλε ο Δήμος να τρέχει.

anton

 * Γιατί τα Χριστούγεννα τι είναι; Η οικογένεια μαζεμένη, το στολισμένο δέντρο και ένα παραδοσιακό χειροποίητο panettone από το Λυγουριό. Σαν κι αυτό που φτιάξαμε. Και με το οποίο θα κεράσουμε όλους εσάς, τους πιστούς μας αναγνώστες. Που θα μπορούσα να σας αναφέρω ονομαστικά, αλλά δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν και παρεξηγηθεί.

Αυτά λοιπόν προς το παρόν. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και … καλά μυαλά.

PANOS 3

Advertisements