Μέχρι τώρα βλέπατε το ποτήρι μισοάδειο. Τώρα το βλέπετε και θολό. Γιατί αυτοί είστε αγαπητοί μου Ναυπλιώτες και πρώην κωλοπλένηδες: αχάριστοι και γκρινιάρηδες. Αντί να δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από το κελαρυστό λασπόνερο της πόλης μας, διαμαρτύρεστε. Δεν έχετε σκεφθεί όμως ότι:

1. Τέρμα οι βενζίνες και η ταλαιπωρία για λασπόλουτρα στην παραλία της Ν. Κίου. Τώρα πλέον, με ένα απλό άνοιγμα του ρουμπινέ, γεμίζετε την μπανιέρα σας με θεραπευτική λάσπη και απλά βυθίζεστε στην ευεργετική της δράση.

nafplio weiss2. Ξεχνάτε να τραβήξετε το καζανάκι και σας βρίζει η μάνα/γυναίκα σας; Γκρίνια τέλος. Είτε το τραβήξετε, είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αφού το νερό είναι πλέον ομοιόχρωμο των ούρων. So, why bother?

3. Ονειρεύεστε Χριστούγεννα στο Μόναχο με λουκάνικα και παραδοσιακή θολή γερμανική μπίρα; Τώρα, με ένα απλό άνοιγμα της βρύσης, μία υπέροχη weissbier γεμίζει το ποτήρι σας. Η παχιά γεύση της και η φρουτώδης επίγευσή της συγκλονίζει τις αισθήσεις σας και σας μεταφέρει νοερά στη γιορτινή Βαυαρία.

4. Αναρωτιέστε γιατί οι Γάλλοι θεωρούνται φοβεροί στο κρεβάτι; Θα θέλατε να αναδίδετε την αύρα ζωγράφου της Μονμάρτης; Τώρα πια μπορείτε: Μετά από μια βδομάδα απλυσιάς και δυο λίτρα βαριά γαλλική κολώνια, πείθετε τους γύρω σας ότι δεν είστε από τα Χουνταλέικα, αλλά από το Παρίσι.

Για αυτό σας λέω. Να είστε άνθρωποι θετικοί και να αστειεύεστε με τις ατυχίες. Να χαμογελάτε και να είστε αισιόδοξοι. Έτσι ακριβώς, όπως ταιριάζει στους Ναυπλιώτες.

PANOS 3

Advertisements