Είχαμε κάνει μεγάλη επιτυχία με το ‘ναυπλιώτικο πλαθολόγιο λέξεων’ και ήρθε η ώρα για τη συνέχεια. Με την ημιπολύτιμη συνδρομή του Zuperman, σας προσφέρουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε το φτωχό σας λεξιλόγιο και να κάνετε τη διαφορά.

Ο περπατώνιος: Ναυπλιώτικη εκδοχή του μαραθωνίου δρόμου που εκτυλίσσεται τα απογεύματα στο στάδιο της πόλης. Κυρίες της περιοχής ενδεδυμένες την τελευταία λέξη της αθλητικής μόδας περπατούν ανά ζεύγη σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις των προσωπικών τους. Μετά από λίγο φεύγουν, πιστεύοντας πως έχουν αθληθεί.

– Άννα, τι θα κάνεις σήμερα;

– Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο. Θέλεις να πάμε στο στάδιο για περπατώνιο;

parking-nafplioΤο σχολητήριο: Η αυλή του λυκείου που μετατρέπεται σε πάρκινγκ, με αποτέλεσμα μετά από κάθε τριήμερο να θυμίζει ουρητήριο. Η ρομάντζα – ρομάντζα αλλά να ξαλαφρώσουμε κιόλας …

Η χαρτολπισία: Το αίσθημα της απελπισίας που δοκιμάζει κάποιος Δευτέρα πρωί όταν πάρει το χαρτάκι προτεραιότητας στην Εθνική Τράπεζα και διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του  240 άτομα. Η οριστική ήττα έρχεται όταν γυρίσει στην τράπεζα και διαπιστώσει ότι μόλις πέρασε η σειρά του.

– Γιώργο, έβαλες σήμερα τα λεφτά στον λογαριασμό;

– Άστα, πήγα πρωί – πρωί στην Εθνική και έπαθα μια χαρτολπισία …

 kolokotr.jpeg-2Ο συνομωσιοτρώνης: Κατηγορία υπερήλικων Ναυπλιέων που δεν πιστεύουν ότι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη κατέβηκε για να το συντηρήσουν (δηλαδή το προφανές) αλλά για άλλους – σκοτεινούς – λόγους. Έτσι, διαδίδουν διάφορες θεωρίες συνομωσιολογικού χαρακτήρα τις οποίες συνοδεύουν με το ακαταμάχητο ‘εμένα θ’ ακούς’

Η δεσποτοουρά: Η κατάσταση αναμονής για τη γνωριμία με τον καινούριο δεσπότη. Παρότι κάποιοι ντόπιοι άρχοντες κατήγγειλαν σκοτεινές διεργασίες αλά Illuminati για την εκλογή του, πολλοί περιμένουν να τον συναντήσουν για να πάρουν την ευλογία του.

– Γεια σας, τι θα θέλατε;

– Μπορούμε να δούμε τον δέσποτα;

– Βεβαίως. Περιμένετε παρακαλώ στη δεσποτοουρά.

Ο τριημεροκρατημένος: Αυτόχθων Ναυπλιώτης που τρομοκρατημένος από την παράκρουση του τριημέρου και την εισβολή των τσιμεντόβλαχων ταμπουρώνεται στο σπίτι του και δεν το κουνάει ούτε με σεισμό.

– Γιάννη, πάμε πουθενά το Σάββατο;

– Που να πάμε ρε; Εγώ είμαι τριημεροκρατημένος.

PANOS 3

Advertisements