vacation2Στο Νο 5: Ο psagmenus – psagmenus. Όταν όλοι έρχονται, αυτός πηγαίνει. Αγαπημένη του ατάκα ‘οι καλύτερες διακοπές είναι το Σεπτέμβρη’. Αγαπημένη του στιγμή η ώρα που στην αποβάθρα το θριαμβευτικό του βλέμμα συναντά την κακόκεφη μουτράκλα αυτών που επιστρέφουν … Αφού απόλαυσε (;) την Ακαδημίας άδεια και σιχτίρισε που δεν έβρισκε ούτε περίπτερο ανοιχτό, αφού πήρε 120 τηλέφωνα μέχρι να βρει ντελιβεράδικο, (και στο τέλος έφαγε τοστ), ήρθε η στιγμή της δικαίωσης: θα κάνει διακοπές. Όχι με τον σωρό. Με αυτούς που πραγματικά ξέρουν, με τους ψαγμένους: γερόντια με δελτία κοινωνικού τουρισμού, υπαλλήλους που πήραν άδεια τελευταίοι, υπερήλικες βλαχοαμερικάνους. Είναι να μην τον ζηλεύεις;

Στο Νο 4: To μπαλοπρεζάκι. Το ποδόσφαιρο είναι το ναρκωτικό του. Είναι από το Μάη καθαρός.soccer1 Κοιτάζει πίσω του κι αναρωτιέται πώς διάλο πέρασε αυτό το καλοκαίρι. Χωρίς Γιούρο, χωρίς Μουντιάλ. Να πάει και να μην ξανάρθει. Είδε τα φιλικά. Ιούλιο μήνα. Την ώρα που οι άλλοι στριμώχνονταν στις παραλίες και τις βόλτες, αυτός έβλεπε φιλικά του Θρύλου και της Πανάθας με μπυραρίες του Χαουζεμπιτσφελντ. Μελαγχολία … Όχι πια. Τα πρωταθλήματα άρχισαν. Το αίμα ρέει ξανά στις φλέβες του. Μην τον ενοχλήσει κανείς.

Στο Νο 3: Ο Μιζεροστράδαμος. Πρόκειται για ένα είδος προφήτη που όλο το καλοκαίρι σύχναζε σε παραλιακές ταβέρνες και μπαλκόνια με μπύρα και καρπούζι. Ιερή αποστολή του ήταν η εμμονική επανάληψη της φράσης ‘από Σεπτέμβρη να δεις τι θα γίνει’ προβλέποντας μετά βεβαιότητας κούρεμα καταθέσεων, επιστροφή στη δραχμή, πόλεμο, λιμό, σεισμό και καταποντισμό. Η φαρέτρα της καρπουζομαλακίας ανεξάντλητη: Οι αμερικάνοι που θα κάνουν πόλεμο για τα πετρέλαια (τεράστια αποκάλυψη που γίνεται πάντα με ‘ψαγμένο’ ύφος), οι γερμανικές εκλογές (‘αυτοί θα αποφασίσουν για μας’) και άλλες βαρετές και χιλιοειπωμένες παπαριές. Τώρα έφτασε η στιγμή της δικαίωσης. ‘Τα λεγα εγώ, δεν τα λεγα;’ 

Στο Νο 2: Ο αποφασισμένος. Το καλοκαίρι χαλάρωσε: Τα ήθη του, τη ζώνη του, ταresolution-healthier-while-destroying-new-years-ecard-someecards οικονομικά του. Από Σεπτέμβρη όμως … Όλα αλλάζουν. Θα ξεκινήσει γυμναστήριο, δίαιτα, θα βρει δουλειά (καλόοοοο ε;), θα κάνει σοβαρή σχέση, θα κόψει το κάπνισμα, θα πάει χορό, ιταλικά, θα κάνει καλύτερο προγραμματισμό στα λεφτά (α χαχαχαχα).

Στο Νο 1: Ο αγανακτισμένος. Στους λαϊκούς αγώνες είναι πρώτος. Απεργεί, κλείνει δρόμους, καταλαμβάνει υπουργεία, συχνάζει στα εργατικά κέντρα, κάνει δηλώσεις καταγγέλοντας τα πάντα. Ποτέ όμως καλοκαίρι. Ιούλιο και Αύγουστο τα προβλήματα είναι λυμένα. Τις διακοπές του δεν τις χαλάνε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Τη φραπεδιά του δεν του την πικρίζει η ανεργία. Τώρα όμως αναλαμβάνει δράση. Σηκώνει τα μανίκια. Το δήλωσε και στα κανάλια: ‘Ο Σεπτέμβρης θα είναι καυτός’.

Advertisements