Το ξέρω. Το ξέρω κι ας μην το λέτε. Δυο βδομάδες τώρα με τρώτε στη μάπα. Υπομένετε το -όποιο- χιούμορ μου και κάνετε υπομονή με τις ποιητικές μου (sic)  ανησυχίες. Έχετε δίκιο λοιπόν ν’ αναρωτιέστε:» μα καλά, που είναι οι άλλοι δύο»;

Ήρθε η ώρα να δώσω απάντηση στο ερώτημα που συζητιέται χαμηλόφωνα στα σοκάκια, στα νεανικά στέκια και στο ΚΑΠΗ της πόλης. Και ν΄αποστομώσω τους φτηνούς συκοφάντες, που διαδίδουν ανεύθυνα ότι το τρισυπόστατο blog μας ταλανίζεται από κυβερνητική κρίση, η οποία οδήγησε σε ηρωική έξοδο τον Grecian και τον Zuperman (ένα πράμα σα τη ΔΗΜΑΡ δηλαδή) κι άφησε μόνο του τον Conservatore να κουμαντάρει το καράβι την εποχή των μνημονίων και της ύφεσης. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

movingO Grecian μετακομίζει. Όχι γιατί χωρίζει. Το αντίθετο μάλιστα. Μετακομίζει στο πλήρως ανακαινισμένο, ιδιόκτητο ( τι, σαν εμάς που μας τα τρώνε τα νοίκια;) οροφοδιαμέρισμά του στις παρυφές της πόλης. Στο εύλογο ερώτημα ‘τί κουβαλάει δυό βδομάδες τώρα’ μόνο αυτός ξέρει την απάντηση. Βέβαια, μέχρι να ξεκρεμάσει και να ξανακρεμάσει τα πτυχία του και να βρει πού έβαλε το φορτιστή του laptop θέλει το χρόνο του. Οφείλω πάντως να ομολογήσω ότι με πήρε τηλέφωνο κανα δυό φορές αλλά δεν το σήκωσα γιατί υποψιάστηκα ότι θα ήθελε να κουβαλήσουμε το σκρίνιο, ένα τραπέζι κουζίνας που χωράει δώδεκα νοματαίους (+τις καρέκλες) κι ένα ψυγειοκαταψύκτη Liebherr.

wedding_crashers_O Zuperman είχε πάει σ’ ένα γάμο το Σάββατο. Υποψιάζομαι βάσιμα ότι εκμεταλλευόμενος το ηλιοκαμένο του κορμί, τους καλοσχηματισμένους του μυς (τσάμπα τα γυμναστήρια;) και την ιδιότητα του ως αρθρογράφος του palamidi.gr (αυτό κυρίως…) σαγήνευσε -όχι και τόσο- νεαρά, αδέσμευτη προσκεκλημένη από τη μεριά της νύφης, που είδε άλλη μια φίλη της να παντρεύεται και η ανασφάλειές της χτύπησαν κόκκινα. Πιθανότατα λοιπόν η ανασφαλής καλεσμένη τον έχει σπιτώσει και προσπαθεί να τον κάνει δικό της με παπά και με κουμπάρο. Άδικος κόπος κοπελιά!

Ίσως να τους δείτε σήμερα το βράδυ στη συναυλία του Μάλαμα. Ο Grecian θα βρεθεί εκεί εκών άκων, αφού το έτερον ήμισυ είναι φανατική θαυμάστρια του καλλιτέχνη κι ο Zuperman γιατί έχει παρακολουθήσει πολύ αρχαία τραγωδία στο θέατρο της Επιδαύρου κι αυτό τον έχει κάνει ευάλωτο. Αν τους δείτε πείτε τους ότι τους ψάχνω. Εγώ δεν θα είμαι εκεί. Θα είμαι στο πανηγύρι του Αϊ Λιά στο Βιβάρι. Συμπαθάτε με…

il conservatore

Advertisements