Έγινε χθες η Γενική Συνέλευση του Πανναυπλιακού και εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο. Η συμμετοχή του κόσμου; Ικανοποιητική για τα δεδομένα της ομάδας, όχι όμως εντυπωσιακή. Το κλίμα; Συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού οι δυνατότητες είναι πεπερασμένες και οι απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής πολύ μεγάλες. Και όχι μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ΕΠΟ, θα χρειαστούν 200 ενεργά μέλη, κατατεθειμένος προϋπολογισμός (μέχρι 200.000 €) και πιθανόν ομάδες Under18 και Under16. Δύσκολα πράγματα …

pannaf1111Εν μέσω έντονης φημολογίας στην πόλη περί ενδιαφέροντος επενδυτή, το νέο διοικητικό συμβούλιο καλείται να ξεκινήσει άμεσα τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, καλούμενο να βρει τρόπους να ανταγωνιστούμε ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Πανηλειακός, ο Παναργειακός, η Κόρινθος και ο Παναρκαδικός, μεγέθη που δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με τα Λουκίσια, το Πορτοχέλι και τον Παρνασσό Αράχωβας. Το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον η αλλαγή της νοοτροπίας τόσο του κόσμου που έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από την ομάδα, όσο και των διοικούντων, που πρέπει να εκμοντερνίσουν την επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου κάνοντας το ‘προιόν’ ελκυστικό και εγκαταλείποντας τη λογική του ‘δώστε και σώστε’.

Το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή κάτι ‘κινείται’ στον Πανναυπλιακό. Η ομάδα έχει διοίκηση από νωρίς με ανανεωμένη την εντολή και καινούρια άτομα θα βοηθήσουν – καθένας με τον τρόπο του – τη μεγάλη προσπάθεια της νέας χρονιάς. Η ακαδημία του Πανναυπλιακού, που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, θα είναι όχι μόνο μια μεγάλη επένδυση στο μέλλον, αλλά και βραχυπρόθεσμο όφελος για το σύλλογο. Αν οι προσπάθειες για κάτι καλύτερο (βλέπε είσοδο νέων ανθρώπων ή δυνατού επενδυτή) ευοδωθούν, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ακόμη καλύτερες προοπτικές, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, πολύ δε μάλλον κάτι σίγουρο.

Το αρνητικό είναι ότι το συμβούλιο, όπως είναι σήμερα, δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Χρειάζεται η συμμετοχή του κόσμου, απλά στο πλαίσιο μίας διαφορετικής λογικής, όπως επεσήμανα και παραπάνω. Αν αυτό δεν συμβεί, θες γιατί οι Ναυπλιώτες προτιμάνε να τα ακουμπάνε στον Μαρινάκη και στον κάθε Μαρινάκη, θες γιατί η διοίκηση δεν θα κάνει αυτά που πρέπει για να εμπνεύσει τους φιλάθλους, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα.

Γιατί αν ο Πανναυπλιακός φέτος υποβιβαστεί, θα περάσει καιρός για να ξανασηκώσει κεφάλι. Αντίθετα, αν φέτος μείνουμε στην Γ’ Εθνική, τα πράγματα από του χρόνου θα εξομαλυνθούν. Τέλος πάντων, αν αυτά σας ενδιαφέρουν, γράψτε κάνα σχόλιο, σαν ιδέα, και να είστε βέβαιοι ότι θα μεταφερθεί εκεί που πρέπει.

TheGrecian