roloi

Περνώντας τις προάλλες αμέριμνος από το χώρο της Ακροναυπλίας, το μάτι μου έπεσε πάνω στο παραπάνω εμετικό σύνθημα, που πλέον ‘στολίζει΄τον  ανατολικό τοίχο του Ρολογιού. Κοντοστάθηκα αποσβολωμένος. Καλά, ποιος αρρωστημένος εγκέφαλος, ποια βδελυρό σπρέυ τόλμησε να πληγώσει ένα ιστορικό μνημείο-σύμβολο με τόση ειρωνεία και απαξίωση για τους πιο cool, ακομπλεξάριστους και ανοιχτόμυαλους κατοίκους ελληνικής επαρχιακής πόλης;

athensview*Μήπως ήταν κάποιος κομπλεξικός Αθηναίος; Ο οποίος, βλέπωντας για πρώτη ή πολλοστή φορά τη θέα από το συγκεκριμένο σημείο και συγκρίνοντάς το νοερά με αυτό που βλέπει από το μπαλκόνι του σπιτιού του στους Αμπελόκηπους, δεν άντεξε. Έβγαλε όλη του τη ζήλεια κι απογοήτευση σ’ αυτό το σύνθημα, προσπαθώντας να χτυπήσει τον εγωϊσμό των Ναυπλιωτών. Που υπήρξαν πρωτευουσιάνοι για κάτι λίγα χρόνια ενώ αυτοί (οι Αθηναίοι) έχουν εδώ και δεκαετίες τον τίτλο και τη χάρη. Φίλε, να ξέρεις ότι ακόμα μακαρίζουμε τον γλυκοαίματο Όθωνα, που τα μάζεψε κι έφυγε από δω, γιατί δεν άντεχε το τσίμπημα των κουνουπιών κατά τον αστικό μύθο. Και μας γλίτωσε από μια πεδιάδα με τσιμέντο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου. Φάε τώρα πρωτευουσιάνικη άσφαλτο και καυσαέριο!

(Υ.Γ.: εσύ, ο γκάγκαρος Αθηναίος, από ποιο χωριό είπαμε ότι κατάγεσαι;)

segwaynafplio*Μήπως ήταν κάποιος Αργείτης; Μεθυσμένος από το όραμα αναγέννησης που αιωρείται πάνω από την όμορη πόλη και που την κατέστησε την ατμομηχηχανή της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, την ‘μπαίνει’ στους ντόπιους για την αδυναμία τους ν’ ακολουθήσουν τα γοργά βήματα προόδου. Μπα, τι μας λέτε; Έχετε βρε σεις τρενάκιατετράτροχα ποδήλατα και segways για να βολτάρουν οι τουρίστες; Έχετε φανάρια που λειτουργούν αδιαλείπτως και με υποδειγματικό συγχρονισμό; Έχετε λιμάνι που σε λίγο καιρό θα χωράει ακόμα και ‘Το Πλοίο της Αγάπης‘; Έχετε καφέ με 3,5 και 4 ευρώ; Αυτό είναι ανάπτυξη κύριοι. Τα δικά σας τ’ ακούω βερεσέ.

roloi2*Μήπως ήταν κάποιος οπαδός του Παναργειακού; Σε αυτή τη σκέψη με οδήγησε το σύνθημα που είναι γραμμένο στο βορινό τοίχο του Ρολογιού: «Παναργιακάρα ολέ! Ρε μουνι@» Αντιπαρέρχομαι την ορθογραφία του φανατικού οπαδού, που δεν ξέρει ούτε πώς γράφεται το όνομα της ομάδας του, και ρωτώ ως γνήσιος Pannafpliakistas:Το γεγονός ότι σωθήκαμε φέτος με τα χίλια ζόρια μας καθιστά κομπάρσους της κατηγορίας; Πότε μας κερδίσατε εσείς τελευταία φορά ρε παλικάρια; Μέσα κι έξω. Για θυμηθείτε και μετά ελάτε να γράψετε συνθήματα και πάνω στο κεφάλι μου!

Ουστ ρε κόμπλες! Το ξέρουμε ότι μας ζηλεύετε!

il conservatore

Advertisements