Αυτά …

pannaf6Τα πάντα μένει και ουδέν ρει στο ρομαντικό το Αναπλάκι μας που ενυλώνει τόσο πειστικά τη γνωστή φράση ‘no news, good news’. Το μόνο καλό των τελευταίων ημερών, ήταν η άνοδος του Πανναυπλιακού, την οποία όμως την εξαντλήσαμε μου φαίνεται σε αυτό εδώ το blog. ‘Πανναυπλιακιάδα’ ολόκληρη γράψαμε, με κίνδυνο να χαρακτηριστούμε οπαδικό site. Ποιοι, εμείς. Αν είναι δυνατόν …

Μια τελευταία απορία έχω: Αυτοί που γράφανε για … 1000 άτομα στο γήπεδο, ενώ η ίδια η Αστυνομία (που είναι φειδωλή στις εκτιμήσεις της) μιλούσε για 2000, τι ακριβώς θέλουν να μας πουν;

Κατά τα άλλα, το σκάψιμο καλά κρατεί στους πολύπαθους δρόμους του ρομαντικού του Αναπλακίου, με αποθέωση το αθηναϊκών προδιαγραφών flat1μποτιλιάρισμα του Σαββάτου στην Άργους, αφού το ένα ρεύμα κυκλοφορίας ήταν κλειστό. Αυτό που δεν ξέρω, είναι ποιος είπε στην εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα, ότι μπορούν τα φορτηγά να μεταφέρουν χώμα, χαλίκια κλπ μέσα στην πόλη, χωρίς να είναι σκεπασμένα.

Οι ρομαντικοί μας δρόμοι έχουν βέβαια κι άλλα ωραία. Σπασμένα γυαλιά λ.χ. Τα οποία θα τα βρουν οι επόμενες γενιές. Δυο μήνες τώρα στα Χασάπικα, απέναντι από τον ΔΟΠΠΑΤ, δεκάδες γυάλινα θραύσματα στολίζουν το οδόστρωμα. Θα πρότεινα μάλιστα η ποδηλατάδα που οργανώνει την Κυριακή ο δήμος, να περάσει από κει. Να δούμε ποιανού τα λάστιχα αντέχουν.

xaril trikoupi 2Φυσικά για την Χαριλάου Τρικούπη, κουβέντα δεν λέμε. Άνοιξε ο δρόμος, τα φανάρια αναβοσβήνουν χαρούμενα, περπατάς και βλέπεις πρόσωπα χαμογελαστά, αισιόδοξα. Χθες μάλιστα, είχε και αστυνομικούς δίπλα στο φανάρι με την Ασκληπιού. Σε περίπτωση που κάποιος από συνήθεια περάσει ντουγρού …

Αφού έγινε κι αυτό, μέχρι και την ανάπτυξη που υποσχέθηκε ο Σαμαράς μπορώ να περιμένω.

Όλα θα γίνουν. Και λεφτά θα ξαναέχουμε και δέντρα καινούρια θα ξαναφυτρώσουν. Γιατί μαθαίνω ότι ορισμένοι Ναυπλιώτες έχουν φυγαδεύσει δέντρα για να γλιτώσουν τη γενοκτονία. Κλαρί δεν θα μείνει όρθιο. Και καλά θα κάνουν. Αυτά τα πεύκα είχαν καταντήσει πρόκληση.

Άσε που με έχει φάει η αγωνία, μην πάει και το Διοικητικό Πρωτοδικείο στο Άργος. Αν δεν βρει ο Δήμος κτίριο για να στεγάσει την Υπηρεσία, ‘υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια’ (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;)

Δεν μας νοιάζει όμως. Ουρά κάνουν οι επενδυτές για το Ναύπλιο. Όλο ονόματα ακούμε για την Μαρίνα, για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, αλλά κανείς δεν εμφανίζεται … Αν πάντως έρθει κανένας λεφτάς, θα παίξει και για τον Πανναυπλιακό (για να μην ξεχνιόμαστε)

TheGrecian

Advertisements