Προπέτες!  Πέσατε να μας φάτε ότι δήθεν δεν κάναμε ζωντανές συνδέσεις για το τέλος του κόσμου. Τι νομίζατε ότι έκανε όλο το πρωΐ ο Conservatore ; Έπινε διπλό espresso στην παραλία; Φωτορεπορτάζ έκανε για το πώς η μικρή μας πόλη βιώνει τις τελευταίες της ώρες! Πάρτε να ΄χετε τώρα!

syntelia1

Μια απροσδιόριστη, παχιά αιθαλομίχλη είχε καλύψει από νωρίς ολόκληρη την πόλη. Οι πιο ψύχραιμοι που συνάντησα στην παραλία, καθησύχαζαν τους γύρω τους ότι είναι από τα πυρηνελουργεία της παραλιακής, αλλά οι καταστροφολόγοι διατείνονταν ότι ήταν στάχτη από τα ηφαίστεια της Σαντορίνης και της Νισύρου, που εξεράγησαν ταυτόχρονα τα ξημερώματα αλλά τα media το απέκρυψαν για να μην προκληθεί πανικός στην ηπειρωτική χώρα.

syntelia2Πιο δίπλα, στην πλατεία Φιλελλήνων, είχε κάνει την εμφάνιση της μια τέντα σαν μογγολικό γιούρτ. Οι αισιόδοξοι έλεγαν ότι  πρόκειται απλά για ένα υπαίθριο παγοδρόμιο ενόψει των εορταστικών ημερών αλλά οι πιο καχύποπτοι ψιθύριζαν ότι εντός προσεύχονταν βουδιστές μοναχοί για τη σωτηρία του κόσμου! Στο διαμορφωμένο προαύλιο θα εκτελούνταν,   σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, επιδείξεις πολεμικών τεχνών από τη σχολή Παπαβασιλείου.

syntelia3

Την ίδια ώρα, στο Βουλευτικό, τελείωνε η τελευταία χριστουγεννιάτικη γιορτή των λυκείων της πόλης. Μέσα σ’ ένα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και με δάκρυα στα μάτια, οι μαθητές ζήτησαν συγνώμη από τους καθηγητές τους για τις φάρσες ετών και για τα υποτιμητικά σχόλια στο Facebook και στα θρανία τους, ενώ αυτοί, με τη σειρά τους, απολογήθηκαν για τους κακούς βαθμούς και την απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων εν ώρα μαθήματος. Μετά, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, έφυγαν για έναν τελευταίο καφέ.

syntelia4

Στα υποκαταστήματα των Τραπεζών εκτυλίχθηκαν σκηνές πανικού. Αλλόφρονες μισθωτοί και συνταξιούχοι έσπευσαν διαγκωνιζόμενοι από το ξημέρωμα για να εισπράξουν τον τελευταίο μισθό και το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων της επίγειας ζωής τους και να τα ράψουν στις φόδρες των ρούχων τους, ελπίζοντας σε ένα θαύμα της τελευταίας στιγμής. Οι μόνοι που παρακολουθούσαν ατάραχοι ήταν οι μεγαλοκαταθέτες. Φαίνεται ότι αυτοί τα έχουν κάνει ήδη έμβασμα στον άλλο κόσμο…

syntelia5

Η εικόνα ομάδας μικρών καλαντιστών σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της παλιάς πόλης σίγουρα παραξένεψε τους περισσότερους. Έκατσα και το φιλοσόφισα λίγο και τελικά αντιλήφθηκα το σατανικό σχέδιο των πιτσιρικάδων: εκμεταλλευόμενοι την συναισθηματική φόρτιση καταστηματαρχών και περαστικών , οι οποίοι φοβόντουσαν ότι θα άκουγαν για τελευταία φορά κάλαντα, έκαναν μια γερή είσπραξη. Τώρα, που τα δύσκολα πέρασαν, θα βγουν και την παραμονή των Χριστουγέννων για …εξτραδάκια από τους ανακουφισμένους και αισιόδοξους, πλέον, συντοπίτες. Έτσι βγαίνει το Playstation 3 και το i-phone 5!

Τις παραπάνω εικόνες αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Conservatore στο Ναύπλιο, δύο ώρες πριν το θρυλούμενο τέλος του κόσμου. Το οποίο τελικά δεν ήρθε. Και το Ναύπλιο επέστρεψε στους γνώριμους ρυθμούς του.

Όχι ότι είχε βγει και καθόλου…

Άντε τώρα να βρούμε καμιά καινούργια καταστροφολογία ν΄ασχολούμαστε!

il conservatore

Advertisements