Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 από τις 12:00 το μεσημέρι, το ΦΟΥΓΑΡΟ ανοίγει επίσημα τις πόρτες του στο κοινό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ιστορικό βιομηχανικό χώρο που στέγαζε παλιότερα τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός.

Σήμερα, με πρωτοβουλία της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, οι χώροι του εργοστασίου έχουν μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης, που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών, εκθεσιακούς και συναυλιακούς χώρους, εργαστήριο τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Café και ArtShop.

Με αφορμή την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, το ΦΟΥΓΑΡΟ θα φιλοξενήσει ένα ολοήμερο λαϊκό πανηγύρι, με ζωντανή μουσική από το Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη, καθώς και διάφορες εκπλήξεις τόσο στους χώρους του, όσο και στο κέντρο του Ναυπλίου. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο εγκαινιάζεται και το Craft Fair_1, μία πολυσυλλεκτική έκθεση με χρηστικά αντικείμενα 56 καλλιτεχνών.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ σκοπεύει να λειτουργήσει σαν ένα μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης και να δημιουργήσει ένα νέο αγαπημένο στέκι που με τη δραστηριότητά του θα συνδράμει ουσιαστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Αργολίδας.

Ευχόμαστε να επιτύχει τους στόχους του!

Καλή αρχή!

Zuperman

Advertisements