Αν νομίζετε ότι έχετε προβλήματα, αν είστε άνεργοι, αν σας κυνηγούν τα χρέη, κάντε κουράγιο. Υπάρχουν και χειρότερα. Ο Γιώργος Νταλάρας αισθάνεται, λέει, ενοχές για τα χρήματα που κέρδισε και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ελληνισμό γενικότερα, προς χάριν του οποίου έχει ξελαρυγγιαστεί ο άνθρωπος τόσα χρόνια. Για αυτό, θα του προτείνω κάποιους τρόπους για να ξεπεράσει τις ενοχές του και να απολαύσει όσο καλύτερα γίνεται το βιος του:

1. Να κάνει μία συναυλία για το Κυπριακό. 29 μεγάλοι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η καλύτερη ψυχοθεραπεία είναι η επιστροφή σε παλιές αγαπημένες συνήθειες. Τώρα αν εμφανιστούν τίποτα χρυσαυγίτες (κατά τη γνώμη του ιδίου) οπλισμένοι με οπωροκηπευτικά, so much for him.

2. Να βγει έξω να ξεσκάσει. Κατά προτίμηση να πάει να δει μια παράσταση του Εθνικού, με πρωταγωνίστρια την κόρη του, που με την (πάντα αξιοκρατική) εξέλιξη που έχει, φαντάζομαι ότι στο τρίτο έτος θα γίνει θιασάρχης.

3. Να τραγουδήσει τα ‘παραπονεμένα λόγια’ ρακένδυτος (σαν τον Ζάχο Δόγκανο όταν πήγαινε στην εφορία) τονίζοντας ιδιαίτερα τον στίχο ‘γιατί τ’άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας’. Θα πείσει έτσι και τον πιο κακοπροαίρετο ότι δεν είναι παρά ένα παιδί του λαού που έβγαλε δυο δραχμές και έκανε την γυναίκα του υπουργό.

TheGrecian

Advertisements