Μεγάλο σασπένς έχει αποκτήσει το πρωτάθλημα πολλαπλού παρκαρίσματος στη γραφική μας πόλη. Ο έμφυτος γραψαρχιδισμός του νεοέλληνα που διευκολύνεται από την ‘μπάτε σκύλοι αλέστε’ πολιτική του Δήμου εδώ και χρόνια και την απουσία της Τροχαίας, έχουν μετατρέψει ορισμένα σημεία του ρομαντικού μας μέρους σε πραγματικά μνημεία μόνιμου διπλοπαρκαρίσματος. Αυτή τη στιγμή, κι ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία, η κατάταξη έχει ως εξής:

Στην τρίτη θέση: Σιδηράς Μεραρχίας και Κιλκίς. Γιατί τι θέλει ο Έλλην για να είναι
ευτυχισμένος; Τσιγαράκια, καφεδάκι και ‘Πρωταθλητή’. Η αρχή της Σιδηράς Μεραρχίας με ψιλικά ‘Χρόνη’, Αλεύρι – Ζάχαρη και ‘Κέντρο Τύπου’ ζει μεγάλες στιγμές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, και από τις 10 μέχρι τη 1 το μεσημέρι θυμίζει τα στενά των Δαρδανελίων.

Στη δεύτερη θέση: Η Λεωφόρος Αμαλίας. All time Classic. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Αν δεν έχεις περάσει μισή ώρα τουλάχιστον από τη ζωή σου σε δικηγορικά γραφεία και μαγαζιά με γυναικεία εσώρουχα, ψάχνοντας σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο που σε ‘χει κλείσει, μάλλον δεν έχεις ζήσει ποτέ στο Ναύπλιο. Οι χιλιάδες θέσεις πάρκινγκ της παραλίας, διακόσια μέτρα από εκεί, πέφτουν μακριά στους καλομαθημένους Ναυπλιώτες και τους – θα σας κάνουμε Αθήνα, θέλετε δεν θέλετε – επισκέπτες.

Στην πρώτη θέση: Το μεγάλο φαβορί, το απόλυτο σημείο – παρκάρω όπου βρω και σε όποιον αρέσει – ο χώρος μπροστά από την καινούρια Εθνική Τράπεζα. Το σημείο μπροστά από το ΔΕΗ που ονομάστηκε από τους ρομαντικούς ‘Μικρή Βενετία’ λόγω της πλημμύρας κάθε φορά που έβρεχε, αποκτά νέο νόημα. Γίνεται το brand new hot spot της πόλης. Βιαστικοί για το ATM, υπεραισιόδοξοι που πιστεύουν ότι θα τελειώσουν ‘σε πέντε λεπτάκια’ και πενηντάρηδες που σφραγίζουν επιταγές ή ανοίγουν αλληλόχρεους, όλοι παρκαρισμένοι εκεί. Η ‘Εμπορική Τράπεζα’ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Για τα πενήντα μέτρα που χωρίζουν το συγκεκριμένο χώρο από το πάρκινγκ της παραλίας, ούτε λόγος να γίνεται. Για βόλτες είμαστε τώρα;

TheGrecian

Advertisements