Χώρισες και έχεις γίνει ένα με το πάτωμα; Έχασες το έτερόν σου ήμισυ που (τελικά) δεν σε είχε σε εκτίμηση; Σκέφτεσαι να κάψεις τα πράγματά του/της για εκδίκηση; ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Δώρισέ τα στο ‘Μουσείο των διαλυμένων σχέσεων’ του Ζάγκρεμπ.

Το μουσείο αυτό, που ανακηρύχθηκε πέρσι το πιο πρωτότυπο στην Ευρώπη έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου συλλέγοντας περισσότερα από 800 αντικείμενα που για τους προκατόχους του θεωρούνται κατάθεση ψυχής. Ένα δοχείο με αληθινά δάκρυα, μια κούκλα βουντού, ένα νυφικό, ένα σετ από επτά σουτιέν και ένα μπουκάλι γεμάτο άμμο από- εδώ είσαι!- ελληνική παραλία είναι μερικά από τα εκθέματα τα οποία συνοδεύονται και από ένα σημείωμα για το «ποιος, που, τι» του εκάστοτε χωρισμού. cosmo.gr

Κοινώς πρόκειται για ένα χώρο με εκθέματα – σαβούρες, που ο κύριός τους απαξίωσε να πάρει πίσω. Γιατί δεν είδα καμία δυστυχισμένη να χαρίζει στο μουσείο … κοσμήματα. Άσε που το δοχείο με τα δάκρυα το είχε βγάλει ο Δαλιανίδης στην ‘Παριζιάνα’ εδώ και σαράντα χρόνια. Αν πάντως έχετε προτάσεις για το τι άλλο, εκτός από τα παραπάνω, θα μπορούσε να γίνει δωρεά, γράψτε τις σε σχόλιο.

TheGrecian

Advertisements