Ώρα 9 το πρωϊ. Στο γραφείο δεν πατάει ψυχή. Τι να κάνει όμως που η άδεια του τελείωσε και πρέπει να είναι στο πόστο του; Ανακατεύει νωχελικά τον freddo του και τσεκάρει για άλλη μια φορά στο facebook τις φωτογραφίες που είχε ανεβάσει από το νησάκι. Αχ, τι ωραία που ήταν! Τι μάσες, τι ξάπλες, τι βούτες (στη θάλασσα και στις χωριάτικες)! Πάνε τώρα αυτά. Επιστροφή στη ρουτίνα..

Το μάτι του πέφτει φευγαλέα πάνω στο επιτραπέζιο ημερολόγιο. ΄Τρίτη  14 Αυγούστου 2012. Μιχαίου Προφήτου και Μαρκέλλου ιερομάρτυρος’. Πάλι καλά που δεν έχει 13 ο μήνας γιατί είναι προληπτικός και τα πιστεύει κάτι τέτοια. Θα ξεχάσει που περίμενε να κλείσει κουπόνι τριημέρου με παιχνίδια της Φινλανδίας και έχασε μόνο το MyPa Anjalankoski-FC Hameenlinna; Τρίτη και 13 ήταν. Τρία χιλιάρικα ΄πέταξαν΄από τα χέρια του! Άει στο καλό, τι ήθελε και τα θυμήθηκε αυγουστιάτικα;

Μα, για μια στιγμή! Πόσο έχει ο μήνας; 14! Άρα αύριο είναι Δεκαπενταύγουστος! Της Παναγίας! Μεγάλη η χάρη της! Άλλο είναι όμως τώρα το θέμα μας!

Δεκαπενταύγουστος = αργία. Παραμονή Δεκαπενταύγουστου = ημιαργία! Μετρημένα κουκιά είναι! Η μέρα του αποκτά ξαφνικά μια άλλη προοπτική.

Ξεκινά να κάνει σχέδια: κατά τις έντεκα θα την κοπανήσει και φουλ για καφεδάκι στην παραλία. Κατά τις 12.30 μπανάκι Καραθώνα και καπάκι για ουζάκι με την παρέα στη Νέα Κίο. Επιστροφή σπίτι, ξάπλα ένα δυωράκι και το απόγευμα πάλι για μπανάκι. Στην Πλάκα αυτή τη φορά.

Σούπερ! Αυτό είναι καθημερινό πρόγραμμα! Το μόνο που του μένει είναι να επιβεβαιώσει καλού-κακού ότι είναι ημιαργία. Που θα το μάθει; Το βρήκε! Στο palamidi.gr, το site που ειδικεύεται στην υπεύθυνη ενημέρωση (sic)!

Οι αράδες του Conservatore του καίνε τα μάτια  και γκρεμίζουν τα  μεγαλεπήβολα σχέδια του σαν κάστρα στη άμμο. » Όχι, η παραμονή της Παναγίας ΔΕΝ είναι ημιαργία». 

Ρουφάει με δυσκολία μια γουλιά από τον freddo  μήπως και λυθεί ο κόμπος που του πνίγει το λαιμό. Ο χρόνος σαν να έχει σταματήσει μέσα στο άψυχο γραφείο. Άλλη μια μέρα θα τον βρει πάλι εκεί, να νοσταλγεί στιγμές διακοπών. Και να προγραμματίζει για την 15η Αυγούστου! Αυτή τη μέρα δεν θα του την κλέψει κανείς!

IL CONSERVATORE

Advertisements