Το palamidi.gr, συναισθανόμενο  την ανάγκη του αναγνωστικού του κοινού για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση αναφορικά με τις παραλίες της περιοχής του Ναυπλίου, παίρνει τους δρόμους! Οι δαιμόνιοι φωτορεπόρτερ του βγαίνουν παγανιά, για να σας μεταφέρουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου ν΄αποφασίσετε πού θα βουτήξετε το κορμί. Δεύτερη αποστολή: Καραθώνα.

Η Καραθώνα απέχει πέντε χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, άρα χρειάζεται αυτοκίνητο-μηχανάκι. Εναλλακτικές: α) το λεωφορείο του ΚΤΕΛ (σε καθημερινή βάση) β) η πεζοπορική διαδρομή  Αρβανιτιά-Καραθώνα (για τους πιο τολμηρούς). Έχει βραβευτεί και φέτος με γαλάζια σημαία, πράγμα που σημαίνει ότι και τα νερά είνα καθαρά και υπάρχουν και οι απαραίτητες παροχές στην παραλία. Τώρα, επειδή ίσως πολλά θα έχετε ακούσει για το περιβόητο ‘τοξικό φύκι της Καραθώνας’ σας παραπέμπω στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Φτάσατε λοιπόν στην Καραθώνα. Σε μια παραλία μήκους 2 χιλιομέτρων σίγουρα θα βρείτε ένα μέρος του γούστου σας: την αράζετε στην αμμουδιά, την αράζετε στα beach-bars, την αράζετε κάτω από τα δέντρα. Όσον αφορά τα beach-bars: μην φαντασιώνεστε τίποτα Super Paradise με γκομενάκια πάνω στις μπάρες. Ομπρέλα-ξαπλώστρα (free), mainstream ήχοι σε νορμάλ ένταση, freddo και μπύρες είναι το σκηνικό που θα συναντήσετε. Και κανα δυο ταβέρνες για καλαμαράκια. Θα παίξετε ρακέτες, θα παίξετε beach volley, θα κάνετε θαλάσσια sports. H θάλασσα είναι ρηχή, άρα ενδείκνυται για μικρά παιδιά και για όσους δεν κατέχουν και πολύ το κολύμπι. Bonus: οι πολλές σκιερές καβάντζες για το αυτοκίνητο κάτω από τους ευκάλυπτους.

Τι κόσμο θα συναντήσετε; Όλες τις φυλές του Ισραήλ! Τοπικές σταρλετίτσες, κάγκουρες, ηλιοκαμμένες milfs που έχουν ξεκινήσει την ηλιοθεραπεία (όχι τα μπάνια) από τον Απρίλιο, σφίχτες που επιδεικνύουν τη σκληρή δουλειά όλου του χειμώνα στο gym, οικογενειάρχες με πλήρη εξοπλισμό διαβίωσης για μια εβδομάδα, racketeers, ηλικιωμένους που πλατσουρίζουν στα ρηχά, παιδάκια με κουβαδάκια και φτυαράκια. Θα δείτε πολύ κόσμο να μένει στην παραλία ακόμα κι όταν πέσει ο ήλιος, τότε που οι ψησταριές παίρνουν φωτιά και οι μπύρες πηγαινοέρχονται με τα καφάσια.

Για να μπείτε ακόμα περισσότερο στο mood της παραλίας, διαβάστε και τα post μας 3 τύποι που θα συναντήσεις στην Καραθώνα, Παραλία Καραθώνας τον Αύγουστο: Preview και Για ρακέτες στην Καραθώνα.

IL CONSERVATORE

Advertisements