Άρθρο 1. Η απόσταση ασφαλείας ορίζεται σε 50 μέτρα αν το προπορευόμενο όχημα είναι ενοικιαζόμενο και σε 80 μέτρα αν έχει αθηναϊκές πινακίδες, καθώς είναι γνωστό ότι στην Αττική τα φλας ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου.

Άρθρο 2. Οι λευκές άσπρες γραμμές στο οδόστρωμα σημαίνουν ό,τι ακριβώς και τον χειμώνα: τίποτα. Μην διανοηθείτε καν να καθυστερήσετε για δευτερόλεπτα το καφεδάκι σας στην παραλία, σταματώντας στις διαβάσεις.

Άρθρο 3. Από 1η Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου καταργούνται όλα τα σήματα ‘ΣΤΟΠ’, ‘Παραχώρηση προτεραιότητας’, ‘Απαγορεύεται η στάθμευση’ κλπ. Ισχύουν μόνο οι πινακίδες  ‘Προς Τολό’, ‘Προς Καραθώνα’ και ‘Αρβανιτιά’.

Άρθρο 4. Οι τρύπες στους τοίχους της Παλιάς Πόλης που κατά τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιούνται ως πόρτες, το καλοκαίρι μετατρέπονται σε θέσεις πάρκινγκ. Παρκάρετε ελεύθερα. Σιγά μη θελήσει να μπει ή να βγει κανένας στο σπίτι του. Κι αν θελήσει, να περιμένει.

Άρθρο 5. Αν βολτάρετε στον Μεγάλο Δρόμο σέρνοντας το καρότσι με το παιδάκι σας, όπως χιλιάδες άλλοι, πρέπει να γνωρίζετε ότι ισχύει κανονικά ο ΚΟΚ. Προτεραιότητα έχουν τα καρότσια που έρχονται από δεξιά, το προσπέρασμα απαγορεύεται, ενώ επιτρέπεται να κλείνετε όλο το δρόμο σε περίπτωση συνάντησης άλλης οικογένειας για ανταλλαγή φιλοφρονήσεων.

Άρθρο 6. Μέχρι τις 7 το απόγευμα, η στάση και η στάθμευση επιτρέπεται μόνο σε σημεία με ίσκιο, ακόμη και αν κλείνουμε άλλους. Δεν θα ψηθούμε εμείς στο αυτοκίνητο, επειδή ο άλλος θέλει να φύγει.

 Άρθρο 7. Τα Σάββατα, η κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 11.30 το πρωί έως τις 13.00. Βγείτε λοιπόν όλοι μαζί εκείνη την ώρα σαν να απομακρύνεστε από τη Φουκουσίμα μετά από τη διαρροή του πυρηνικού αντιδραστήρα και μποτιλιαριστείτε παντού.

Άρθρο 8. Όπως στην Ύδρα απαγορεύονται τα αυτοκίνητα, στο Ναύπλιο απαγορεύεται το περπάτημα. Υποχρεούστε λοιπόν να μπείτε με το αυτοκίνητο στην Παλιά Πόλη και να το παρκάρετε σε αξιοθέατα (Πύλη της Ξηράς, Πέντε Αδέρφια κ.α.) που λειτουργούν σαν ελεύθερο πάρκινγκ. Αν μάλιστα εντοπίσετε πεζό ή ποδήλατο, μπορείτε να τον καταγγείλετε στη δημοτική αστυνομία.

Άρθρο 9. Για φορτηγά και τριαξονικά οχήματα, υποχρεωτική πορεία από το κέντρο της πόλης, χωρίς την παραμικρή μείωση ταχύτητας (εξάλλου τους νικάτε όλους). Άλλωστε η οδός Χαριλάου Τρικούπη θα ανοίξει το 2020, όταν η Ελλάδα θα ξαναβγεί (πρώτα ο Θεός) στις αγορές.

TheGrecian