Λοιπόν, αρκετά με την ατελέσφορη γραφειοκρατία και τις κενές υποσχέσεις περί απομάκρυνσης του σαπιοκάραβου ΤΟΜΚΟ από το λιμάνι του Ναυπλίου. Με την ευαισθησία που με διακρίνει για τα ζητήματα της πόλης, έρχομαι να προτείνω μια ρηξικέλευθη λύση. Τη βύθιση του πλοίου!

Για τι βύθιση όμως μιλάμε; Άντε το πήγαμε στα ανοιχτά, του ανοίξαμε μια τρύπα στα ύφαλα και πάρτο στον πάτο; Όχι βέβαια! Μιλάμε για την ελεγχόμενη ‘απόθεση΄του σε ερημική παραλία της περιοχής έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Ναυάγιο στα πρότυπα αυτού της Ζακύνθου! Φανταστείτε τώρα τα οφέλη: νέος πόλος έλξης τουριστών, δουλειές με φούντες για τις βάρκες της παραλίας, προβολή στα πέρατα της οικουμένης! Γιατί να σαπίζει μέσα στο λιμάνι χωρίς να προσφέρει τίποτα; Ας σαπίσει έξω από αυτό κι ας φέρει λεφτά στην πόλη!

Εναλλακτικά προτείνω την ένταξη του στο θεματικό πάρκο ΝΑΥΠΛΙΟ I μαζί με τα τρενάκια, ποδηλατάκια, αμαξάκια, καρουζέλ κλπ και την ανάδειξή του ως το νέο Black Pearl του κάπτεν Sparrow. Και για περισσότερο σασπένς να ακολουθήσει και η διασπορά  φημών περί αλλόκοτων πλασμάτων που περιφέρονται στ’ αμπάρια του και ψάχνουν τη λύτρωση για τις εν ζωή αμαρτίες τους. Μέχρι κι ο Χαρδαβέλας θα ξανάρχιζε εκπομπή!

IL CONSERVATORE
Advertisements