Ανδρικό μόνο καστ θα έχει ο «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και αν πιστεύετε αυτή θα είναι η μοναδική έκπληξη της παράστασης, απατάσθε! Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα είναι αυτός που θα υποδυθεί τη μητέρα, σύζυγο και μητέρα των παιδιών του Ιοκάστη, καθώς και τον μάντη Τειρεσία και τον Θεράποντα!

Η πιο γνωστή ίσως τραγωδία του Σοφοκλή θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 6 και 7 Ιουλίου. Σ΄αυτήν ο Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις καταπιάνεται με την εμβληματική τραγωδία, έχοντας σαν όπλα του την μετάφραση του Μίνωος Βολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο αττικό λόγο ηθοποιούς.

Ο Κέννι Μακλίλαν στα σκηνικά και στα κοστούμια, ο Δημήτρης Θεοχάρης στη μουσική σύνθεση και ο Νίκος Βλασόπουλος στους φωτισμούς, θα είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες του για να αναδειχθεί η τραγωδία του ανθρώπου που δέχεται τα σκληρότερα χτυπήματα της θείας Δίκης για μια ύβρη που εν αγνοία του διέπραξε.

Πηγή

Advertisements