9 χιλιάδες ολόκληρα ευρώ έδωσε ο Δήμος Ναυπλίου για αλλάξει το καλώδιο και να φωτίσει το Μπούρτζι που είχε μείνει σκοτεινό, μετά από βλάβη του παλιού καλωδίου, αποδεικνύοντας ότι οι δημοτικοί άρχοντες δεν είναι καθόλου ρομαντικοί και απεχθάνονται τη συσκότιση. Αντ’ αυτού ο δήμαρχος θα μπορούσε να κάνει ένα σωρό άλλα πράγματα, απείρως φθηνότερα και πολύ πιο πρωτότυπα:

1. Να αφήσει στην ησυχία του το Μπούρτζι που το έχουμε βαρεθεί μια ζωή ολόκληρη (κόβει και τη θέα προς Νέα Κίο) και να φωτίσει το νέο αξιοθέατο της πόλης, το ΤΟΜΚΟ, που εδώ και δύο χρόνια στέκει άγρυπνος φρουρός και ακριβό στολίδι του λιμανιού μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία απλή μπαλαντέζα 50 μέτρων, από το φυλάκιο του λιμενικού. Αντ’ αυτού, ο κος Κωστούρος έχει λυσσάξει να το διώξει (!!!) και ευτυχώς που υπάρχει μία κυρία στην Ελευσίνα που παρακωλύει τη διαδικασία.

2. Να κάνει την ίδια δουλειά με το 1/20 του κόστους, πολύ πιο μοντέρνα και εύκολα. Τόσα λέιζερ τι τα έχουμε στα παραλιακά club και ο θερινός ουρανός θυμίζει Βαγδάτη τη νύχτα της Καταιγίδας της Ερήμου; Πάρτε ένα από αυτά, στήστε το στο φάρο και φωτίστε το Μπούρτζι και ό,τι άλλο θέλετε. Εδώ υπάρχουν νέες τεχνολογίες, εσείς ακόμη κολλημένοι στα καλώδια …

3. Να ανακοινώσει ότι το καλώδιο χάλασε και ότι ‘γίνονται όλες οι ενέργειες για να φτιαχτεί’. Η παλιά, αλάνθαστη τακτική, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές δημάρχων, βουλευτών και πολιτικάντηδων. Τι θέλετε να παραστήσετε δηλαδή που λύσατε άμεσα το θέμα; δεν βλέπετε τη Χαριλάου Τρικούπη; ήμουνα νιος και γέρασα και ακόμη κλειστή είναι. Έτσι πρέπει να κάνετε για όλα, μην κακομαθαίνουμε κιόλας.

4. Να θεωρήσει τη βλάβη του φωτισμού θεϊκό σημάδι και να το αφήσει έτσι. Γιατί η φωταγώγηση μνημείων είναι απροκάλυπτα τοπικιστική και φοβάμαι ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Δηλαδή αυτοί που δεν έχουν, τι θα κάνουν; Αλλά έτσι είστε, θέλετε τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από το Ναύπλιο, σας έχω καταλάβει.

Σε κάθε περίπτωση, αν τα ατοπήματα συνεχιστούν, είμαστε εδώ για να στηλιτεύσουμε.

TheGrecian (I ‘ll be back)

Advertisements