* Σειρά παρεμβάσεων στο ιστορικό κέντρο έχει στα σκαριά ο Δήμος Ναυπλίου για τους επόμενους μήνες αρχής γενομένης από την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης των στενών του Άγιου Νικόλα και το κλείσιμο της Αμαλίας τα σαββατοκύριακα. Ακολουθεί η επέκταση της πλακόστρωσης της Βασ. Κων/νου (Μεγάλος Δρόμος) μέχρι την Ενδεκάτη. Οι παρεμβάσεις αυτές στηρίζονται στην εξισορρόπηση των συμφερόντων μονίμων κατοίκων – τουριστικών επιχειρήσεων και, εφόσος γίνουν πράξη, θα αλλάξουν την εικόνα της παλιας πόλης. Δεν ξέρω πόσα από τα σχέδια θα υλοποιηθούν τελικά, ελέω γραφειοκρατείας και έλλειψης χρημάτων αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά θέληση υπάρχει.

* Την τιμητική του έχει ο Μεγάλος Δρόμος αυτή την εβδομάδα. Ο Κορμοράνος γίνεται 10 ετών και το γιορτάζει στο Circulo αύριο Παρασκευή στις 21:00 ενώ λίγο πιο κάτω – την ίδια ώρα – το Yogart έχει εγκαίνια.

* Ετοιμάζεται να αρχίσει και το φεστιβάλ του Ναυπλίου που φέτος έχει ένα ξεχωριστό στοιχείο: το νέο χώρο τέχνης της πόλης ‘ΦΟΥΓΑΡΟ’ που θα φιλοξενήσει δύο εκδηλώσεις και σίγουρα η παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής αναμένεται με ενδιαφέρον.

* Πολύ όμορφο είναι το θέαμα του στολισμού των φοινίκων του Ναυπλίου με αφίσες κομμάτων και πανηγυριών. Και καλά, οι εκλογές σε τρεις μέρες τελειώνουν, οι ‘ιερές’ όμως πανήγυρεις της γκιόσας και των σκυλάδικων θα μας συντροφεύσουν όλο το καλοκαίρι. Και βέβαια, η επιλογή της διασκέδασης είναι απολύτως σεβαστή. Αυτή η αηδία που ξεκίνησαν με τα δέντρα όμως ΟΧΙ.

* Φήμες υποστηρίζουν ότι πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής δέν πρόκειται να διεξαχθεί του χρόνου και σε κάθε περίπτωση, ό,τι είναι να γίνει δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από ότι πέρσι. Ε.Π.Ο: οργάνωση, προγραμματισμός, αξιοπιστία.

TheGrecian

Advertisements