Κάτι ψιλομίζερα σποτάκια της ΕΤ 1 πασχίζουν να υπενθυμίσουν το τουρνουά που πλησιάζει … Ανάμεσα στην οπαδική λύσσα των τελικών του μπάσκετ, τη σχιζοφρένεια των εκλογών, του Τσίπρα, του Σαμαρά και της δραχμής, του καλοκαιριού που ήρθε και των διακοπών που θέλουμε αλλά ζοριζόμαστε, ΤΣΟΥΠ! Να και το Euro … με κάτι – μάλλον εθιμοτυπικές και μέχρι εξαρθρώσεως σιαγόνας βαρετές αναφορές στο 2004 και μια διαφήμιση με τον προπονητή της Εθνικής Φερνάντο Σάντος να μας θυμίζει πόσο άσχημη γλώσσα είναι τα Πορτογαλικά.

Άλλες χρονιές, τι θα γινόταν … Θα ετοιμάζονταν εκπομπές – υπερπαραγωγή με Πανουτσοκαρπετοπουλαίους και 34 καλεσμένους, από Γιώργο Αμανατίδη με τη μελιστάλαχτη λαλιά μέχρι Χρύσπα και Σπαλιάρα. Οι εφημερίδες θα είχαν αρχίσει ιλουστρασιόν αφιερώματα στους ‘μονομάχους’ από το Πάσχα και το ‘Εθνος’ θα εξαντλείτο πριν κυκλοφορήσει με τον αγαπημένο διαγωνισμό ‘Γίνε πρόεδρος στο Euro’.

O Γιώργος Γεωργίου θα κατακεραύνωνε τις επιλογές των τερματοφυλάκων και θα στηλίτευε το παρωχημένο στυλ του Γιώργου Καραγκούνη, ενώ οι σημαίες θα έβγαιναν δειλά από το πατάρι και θα έμπαιναν στο επάνω συρτάρι, με την ανομολόγητη ελπίδα μήπως σε λίγες μέρες πάρουν προαγωγή για τα μπαλκόνια.

Στην Ευρώπη ετοιμάζονται: οι Άγγλοι αποδεκατίζονται πριν αρχίσει το τουρνουά (κατά την προσφιλή τους συνήθεια), οι Ιταλοί το σκέφτονται αν θα κατέβουν να παίξουν (θα κατέβουν, για γούρι το κάνουν), οι τζογαδόροι παίζουν τα ρέστα τους στο ότι πριν ή κατά τη διάρκεια του ματς Γερμανία – Πορτογαλία κάποιος θα κλέψει τα παπούτσια του Κριστιάνο Ρονάλντο με απόδοση 50 (!!!) και οι Ιρλανδοί μαχητές ονειρεύονται να διδάξουν το μοντέρνο ποδόσφαιρο της σέντρας συνοδεία άφθονης (αλλά όχι φθηνής) μπίρας.

Γιατί τελικά τι αξίζει το Euro χωρίς την παγωμένη μπίρα; Χωρίς την παρέα μαζεμένη στη βεράντα; Χωρίς κορναρίσματα στη νίκη και απαξίωση των πάντων στην αποτυχία; Και αν δεν έχει Καρπετόπουλο να κριτικάρει τα συστήματα της αγαπημένης του Ιταλίας, μπορούμε να κάνουμε τους προπονητές εμείς. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

Ας συγκεντρωθούμε λοιπόν και ας το απολαύσουμε. Ακόμη και αν δεν είμαστε σίγουροι αν την πράσινη στην έναρξη θα τη πληρώσουμε με Ευρώ και στον τελικό με δραχμές…

TheGrecian

Advertisements