Ξεκίνησε δύσκολα, αλλά φαίνεται ότι συνεχίζεται ακόμα πιο δύσκολα η φετινή χρονιά για το Φεστιβάλ  Επιδαύρου.

Έτσι, μετά την ακύρωση του ξενόγλωσσου «Ερρίκου του Ε’» του Βρετανού Έντουαρντ Χολ, χτες ανακοινώθηκε απο το Ελληνικό Φεστιβάλ πως δεν θα παρουσιαστεί τελικά στην Επίδαυρο ούτε η παράσταση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) «Ηλέκτρα και Ορέστης, η Δίκη» σε σκηνοθεσία του Ισραηλινού Χανάν Σνιρ που επρόκειτο να παρουσιαστεί στις 27 και 28 Ιουλίου 2012.

Η μετάβαση του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου στην Επίδαυρο κρίθηκε ασύμφορη από το διοικητικό συμβούλιο του Θ.Ο.Κ που «έχοντας υπόψη του τα τελευταία οικονομικά δεδομένα και τη σοβαρή οικονομική κρίση» πήρε την παραπάνω απόφαση. Η παράσταση ωστόσο θα παρουσιαστεί κανονικά σε διάφορα  θέατρα της Κύπρου.

Στη θέση της, τις ίδιες ημερομηνίες, θα παρουσιαστεί η παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Εκκλησιάζουσες», του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που επρόκειτο να κλείσει τα φετινά Επιδαύρια στις 17 και 18 Αυγούστου 2012.

Συμπέρασμα: από 8 παραστάσεις που ανακοίνωσε το Ελληνικό Φεστιβάλ φτάσαμε στις 6 καθώς οι δύο μή ελληνικές παραγωγές ακυρώθηκαν.

Zuperman

Advertisements