Ώρα 22.02: Να ‘μαι πάλι. Μετά από απαίτηση χιλιάδων αναγνωστών, δηλαδή δύο – τριών φίλων που τους απείλησα ότι αν δεν μπουν στο blog θα γυρίσουμε στη δραχμή, επανέρχομαι για να σχολιάσω και τον δεύτερο ημιτελικό. Δεν έχει σημασία αν δεν έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Σε αυτό εδώ το site προτάσσουμε πάντα την καλλιτεχνική δημιουργία, μακριά από εθνικισμούς και συμμαχίες, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τον βαθύτατα πνευματικό θεσμό της Eurovision. Και για όποιον το αμφισβητεί, δεν έχει παρά να θυμηθεί πόσα βρακιά είδαμε την Τρίτη. Με την προοπτική λοιπόν νέων … αποκαλύψεων, ξεκινάμε.

22.06: Ο εκπληκτικός Joksimovic με ένα πολύ μελωδικό τραγούδι εκπροσωπεί την αδελφή Σερβία. Εγώ αναρωτιέμαι τι κάνει αυτός ο άνθρωπος στη Eurovision …

22.10: Βγήκαν και οι … Μακεδόνες. Και πάνω που περίμενες να βγάλουν τον … Βουκεφάλα να καλπάζει για να δείξουν την υποτιθέμενη καταγωγή τους, μας αιφνιδίασαν θετικά. Πολύ, πολύ, πολύ καλό το κομμάτι τους.

22.14: Ο Χριστός και η Παναγία. Από τη χώρα της country, την Ολλανδία, ένα χλωμό πρόσωπο ντυμένο Ινδιάνα, με το όνομα ‘Η σφυρίχτρα που φαλτσάρει’ μας κάνει να αναπολούμε τον στρατηγό Κάστερ. Ναι, αυτόν που εξόντωσε τους ερυθρόδερμους.

22.18: Η Μάλτα έστειλε τον Κώστα Μήτρογλου να την εκπροσωπήσει και θα πάρει αυτό που της αξίζει: μία θέση στην αφάνεια.

22.22: Η Λευκορωσία και η επιστροφή των Jedai. O wannabe Jared Leto ήταν μέτριος. Έως κακός …

22.27: Οι πορτογάλοι δεν το ‘χουν. Και κακώς επιμένουν. Να φύγουν, να πάνε αλλού. Ή να φέρουν τον Cristiano Ronaldo να κάνει κάνα κόλπο με την μπάλα. Περισσότερες ελπίδες θα έχουν.

22.30: Αυτή τώρα κάηκε από τον Μαγιάτικο ήλιο της Ουκρανίας ή έκανε solarium παρέα με την Christine Langard; Η immitation βραζιλιάνα καλά θα κάνει να τραγουδήσει στο καρναβάλι του Ρίο. Αυτό το κομμάτι. Θα ταιριάζει απόλυτα.

22.36: Βουλγαρία. Σκυλοπόπ στις δόξες του. Ακούγοντάς το, βάζεις το λαμέ σακάκι και ετοιμάζεσαι για παραλιακή. Βλέποντας την τραγουδίστρια, κατευθύνεσαι στην κουζίνα και ψάχνεις το μαχαίρι. Για να καρφώσεις τον στυλίστα που την έντυσε ή τον εαυτό σου. Ό,τι κάτσει πρώτο.

22.39: Η 16χρονη Σλοβένα ντύθηκε νύφη αλλά προβλέπω ότι μάταια θα περιμένει τον γαμπρό … Μέτριο τραγούδι και τα φωνητικά έχουν ελαφρώς ξεφύγει …

22.43: Κροατία. Η Jessica Rabbit πάχυνε και μεγάλωσε. Έτσι αποφάσισε να πάει στη Eurovision. Τυλιγμένη σε ένα μαύρο πάπλωμα. Και δύο κομπάρσους από το αιγυπτιακό ιερατείο της ‘Μούμιας’ να την πλαισιώνουν. Good bye

22.48: Η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί. Με ένα κλαμπίστικο κομμάτι, που προκάλεσε πάντως την αποθέωση από το κοινό. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν καλύτερα …

22.51: Ο κόκκινος καβαλάρης της Αποκάλυψης. Ο μοναχός μεταμορφώθηκε σε κονφερασιέ του Baby- O και το συνολάκι decapage – στρας μπλουζάκι – μπιροκοιλιά κλέβει την παράσταση από τη φασαρία που ο ίδιος ονομάζει τραγούδι.

22.55: Ο Τούρκος είναι ντυμένος σαν τον Klaus Meine και χορεύει σαν δερβίσης. Από τη γείτονα χώρα των αντιθέσεων ένα συμπαθητικό τραγούδι που θα ήταν καλύτερο χωρίς αυτούς τους δαίμονες με τις μπέρτες από πίσω …

22.59: Εστονία. Τίτλος: Κούλα. Πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος. Και τι δεν θα έδινα στη θέση του να ήταν ο Στάθης Ψάλτης. Πάντως κακός δεν ήτανε ο ξανθομπάμπουρας …

22.06: Σλοβακία. Έλα ρε μάγκες, φτιάξτε μας λίγο. Μέτρια φωνή, μέτριοι κοιλιακοί αλλά τρελό μαλλί και πολύ δυνατός ήχος. Hard Rock hallelujah

23.09: Η Νορβηγία έφυγε από τη Σκανδιναβία. Δεν της άρεσε. Μετακόμισε στη Μέση Ανατολή όπου ξανθοί Νορβηγοί πλέκουν χαλιά και τα εξάγουν στη Δέσποινα Μοιραράκη.

23.13: Βοσνία. Δεν είναι κακό. Αλλά εμένα μου προκάλεσε βίαιο χασμουρητό με κίνδυνο εξάρθρωσης της κάτω σιαγόνας. Τα βλέφαρα βαραίνουν … ο Μορφέας είναι εδώ. Πάω να φτιάξω φραπέ γιατί ο σχολιασμός θα σταματήσει απότομα …

23.18: Ο Λιθουανός δεν την πάλεψε. Έβαλε το τυφλοπάνι και πάει να την πέσει. Δεν θα δυσκολευτεί να κοιμηθεί με τόση μπαλάντα που ακούσαμε σήμερα.

23.22: Με έκδηλη ανακούφιση σας πληροφορώ ότι τα τραγούδια τελείωσαν και οι παρουσιαστές αναγγέλλουν την έναρξη της ψηφοφορίας με ένα χλιμίντρισμα. Φαντάζομαι πως όταν τελειώσει θα γαβγίσουν.

23.24: Μετά από εμβριθή σκέψη και ανάλυση, θα στηρίξω Ολλανδία και Γεωργία. Την Ινδιάνα με τη διχαλωτή γλώσσα και τον βαψομαλλιά. Και αν τα αποτελέσματα δεν με δικαιώσουν θα αρχίσω τις καταγγελίες.

23.35: Αργούν τα αποτελέσματα. Ελπίζω να μην τα μαγειρεύουν για να αδικήσουν το ‘χλωμό αγγούρι’ από την Ολλανδία.

23.43: Αρχίζει το θρίλερ. Ψυχραιμία αδέρφια. Οι τυχάρπαστοι που θα ανταγωνιστούν το ηρωικό μας έθνος είναι: Λιθουανία (ο τυφλοπάνης), Βοσνία (το νανούρισμα), Σερβία (πάλι καλά …), Ουκρανία (ε, όχι ρε παιδιά), Σουηδία (αναμενόμενο), Σκόπια (λες να μπουν και στο ΝΑΤΟ τώρα;), Νορβηγία (με τον Σαρμπέλ), Εστονία (η Κούλα), Μάλτα (ό,τι να ναι …) καιιιιιιιιι η Τουρκία μέσα σε μουσουλμανικό παραλλήρημα.

Όπως υποψιαζόμουν, τα μακριά μαχαίρια άφησαν έξω την ολλανδή Απάτσι. Αίσχος, καλά τα έλεγε ο Ρακιντζής και εσείς τον κοροϊδεύατε.

Το Σάββατο θα είμαστε κοντά σας σε πλήρη σύνθεση με pre game show και πολλές συνεντεύξεις. Θα καλύψουμε τον τελικό με 45 κάμερες και περιγραφή Αλέκου Θεοφιλόπουλου. Ως τότε, γεια σας.

TheGrecian

Advertisements