Δεν ασχολείστε ιδιαίτερα με τις εκλογές. Έχετε βαρεθεί των πολιτικών τις ευφράδειες και τις δημηγορίες. Δεν ενδιαφέρεστε καν για τη Eurovision (O Tempora o mores!). Το μόνο που σάς απασχολεί είναι το επόμενο τριημεράκι, να κάνετε κάνα μπανάκι να πιείτε κάνα καφεδάκι, να γεμίσετε το κενό της αυτοαμφισβητούμενης ύπαρξής σας με υποκοριστικά.

Θα σας βοηθήσω. Ο γκουρού της Ναυπλιώτικης διασκέδασης, ο γκραν μαιτρ του ρομαντισμού, ο φάρος που οδηγεί τα νωχελικά βήματα των ερωτευμένων ζευγαριών στα πλακόστρωτα του Ναυπλίου, είναι εδώ για άλλη μια φορά. Ξεκινάμε:

1) Για μπανάκι: Θα μπορούσατε να βουτήξετε στα πρασινογάλαζα νερά της Καραθώνας ή να αφεθείτε στη χαλαρωτική μαγεία της παραλίας της Κάντιας. Αν δεν έβρεχε. Γιατί ένας φίλος μου που έχει άκρες στην ΕΜΥ μού εκμυστηρεύθηκε ότι ΚΑΙ τον Ιούνιο θα παπαρώσουμε από τη βροχή και το κρύο, οπότε αφήστε τα μπικίνι, τα μονοκίνι ή ό,τι άλλο έχετε στην Αθήνα. Το six pack (λέμε τώρα) θα το δείξετε τον Αύγουστο στη Σαντορίνη.

2) Για ποτάκι: Με δεδομένο ότι στις εκλογές θα βγει ο Αλέξης, είναι η μεγάλη σας ευκαιρία να απολαύσετε το cocktail σας στο Villa Mercedes, στο ΑΒΑΚΑ ή στο Rusty πληρώνοντας μόνο 10.000 υποτιμημένα Geuros (το νέο μας νόμισμα ντε). Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε μέχρι να σταματήσουν οι εισαγωγές της Corona και του Johnnie. Μετά μόνο Ρετσίνα Κουρτάκη. Και αν θέλετε.

3) Για καφεδάκι: Στην παραλία. Με την καρέκλα στραμμένη στο Μπούρτζι, όχι στην τηλεόραση που θα παίζει Euro. Γιατί το μωρό θέλει ρομαντζάδες και όχι μπάλα. Ρίξτε ανέμελα το λευκό φούτερ στους ώμους, γραπώστε από τη μέση τη συμβία και σεργιανίστε στη Σταϊκοπούλου, την ώρα που οι αγροίκοι θα βλέπουν προημιτελικό.

4) Για παγωτάκι: Στον Ιταλό (Antica Gelateria di Roma), στον Κουστένη, στο ‘Ιταλικό’, στην Παγωτομανία, στο Frozen Yogurt. Εξάλλου, γιατί είναι γνωστό το Ναύπλιο; Για το Παλαμήδι; Για το Μπούρτζι; Για την Ακροναυπλία; Όχι βέβαια. Για τα κομπολόγια και τα παγωτά είναι.

Αν έχετε απορίες και ερωτήσεις, η απάντηση που χρειάζεστε απέχει μόλις ένα mail ή ένα σχόλιο. Η πένα μου αισθάνεται πανέτοιμη να σάς καθοδηγήσει. Εξάλλου υπάρχει και το mini guide στη sidebar, διαβάστε το να ενημερωθείτε.

Τα ξαναλέμε.

TheGrecian

Advertisements