Έναν ολόκληρο γύρο αήττητοι. Επτά εκτός έδρας νίκες (μόνο η πρωταθλήτρια Κόρινθος έχει περισσότερες). Θέση στο βαθμολογικό πίνακα: 4η.

Κι όμως. Αυτή η ομάδα, για μια ακόμη χρονιά, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, κινδυνεύει με υποβιβασμό. Τα σενάρια έχουν εξής:

Κατ’ αρχάς, θα υποβιβαστεί μία εκ των Ερμιόνη, Κύμη, Ναύπλιο. Η Κύμη (38 β) θα φτάσει maximum τους 44, αντιμετωπίζοντας τα αδιάφορα Λουκίσια εκτός και την Θήβα που δεν κατεβαίνει. Η Ερμιόνη (39 β) την επόμενη αγωνιστική παίζει με τον Ασπρόπυργο και θα φτάσει τους 42, όσους έχει τώρα ο Πανναυπλιακός. Ο οποίος ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΩΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, αφού θα έχει 45 που είναι το μαξιλάρι της σωτηρίας. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, τα πάντα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι, εντός έδρας με την Ερμιόνη, στο οποίο με νίκη ή ισοπαλία η ομάδα του Ναυπλίου σώζεται, ενώ με ήττα αποχαιρετά την κατηγορία.

Το γιατί φτάσαμε (πάλι) ως εδώ, δεν είναι της ώρας να συζητηθεί. Οι παίκτες είναι αξιόλογοι, το προπονητικό επιτελείο δουλεύει με μεθοδικότητα και η διοίκηση είναι σοβαρή. Η προφανής εξήγηση έχει να κάνει με την μέτρια έως κακή εικόνα της ομάδας στους εντός έδρας αγώνες. Άγχος; Υποτίμηση των αντιπάλων; Ποιος μπορεί να πει με σιγουριά … Τα παραδείγματα; πολλά, με  χαρακτηριστικότερα: Ισοπαλία (με το ζόρι) εντός με τις Ερυθρές, νίκη εκτός με τεσσάρα από το ημίχρονο. Ήττα εντός από το Χιλιομόδι, νίκη 2-0 εκτός, μέσα σε τρομοκρατία.

Όλα αυτά θα αναλυθούν επαρκώς το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένου (θέλω να ελπίζω) και του θέματος της έδρας. Αυτήν τη στιγμή, προέχει η στήριξη της ομάδας στα δύο καθοριστικά ματς, αρχής γενομένης την Κυριακή με την πρωταθλήτρια Κόρινθο.

Κυριακή κοντή γιορτή, τα ξαναλέμε.

TheGrecian

Advertisements