Τα μάτια σου έχουν πρηστεί παρακολουθώντας όλες τις διακαναλικές συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών. Ο Πάνος Καμμένος και η Λούκα Κατσέλη στοιχειώνουν τα όνειρά σου. Πετιέσαι κάθιδρος τα βράδια από τον ύπνο σου έχοντας μόνο μία ερώτηση να σου περονίζει το μυαλό: τι να ψηφίσω;

Ηρεμήστε φίλοι μου! Το palamidi.gr είναι και πάλι εδώ για να σας προσφέρει τη λύση και σε αυτό το βασανιστικό ερώτημα!

Πώς; Μα με τη χρήση της τεχνολογίας, των μαθηματικών και των πολιτικών επιστημών! Όχι, δεν αναπτύξαμε applicatio(n) για android smartphones (αν και εύκολα θα μπορούσαμε). Η λύση λέγεται helpmevote.

Τι είναι το helpmevote; Αντιγράφω από τη σελίδα του: «το ‘helpmevote’ είναι μία ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων, δηλαδή ένας Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου (Voting Advice Application ή VAA). Ο μηχανισμός είναι απλός: πριν από τις εκλογές, οι θέσεις των υποψηφίων ή των κομμάτων κωδικοποιούνται από μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών. Αυτό επίσης μπορεί να γίνει και από τα κόμματα ή αντιπροσώπους τους ή από τους ίδιους τους υποψήφιους σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα. Έπειτα οι ψηφοφόροι καλούνται να συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα συγκρίνει τις απαντήσεις των κομμάτων/υποψηφίων με εκείνες που παρέχονται από τους ψηφοφόρους (χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής). Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων ή υποψηφίων με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο. Ο βαθμός συμφωνίας κόμματος-πολίτη υπολογίζεται με χρήση κατάλληλου στατιστικού συντελεστή.»

Μην περιμένετε άλλο λοιπόν και σταματήστε να ταλαιπωρήστε! Επισκεφτείτε το helpmevote, απαντήστε στις ερωτήσεις, βρείτε το πολιτικό κόμμα που είναι πιο κοντά στα πιστεύω σας  και κατευθυνθείτε στην κάλπη της 6ης Μαϊου με σιγουριά και αυτοπεποίθηση ότι θα κάνετε το σωστό!

Μπείτε στην εφαρμογή κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

IL CONSERVATORE
Advertisements