Ε ναι λοιπόν, έχασε! Και μάλιστα στην έδρα της! Εδώ έχασε ο Θρύλος από την Κέρκυρα! Πόσο μάλλον που τώρα ο αντίπαλος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Προς μεγάλη απογοήτευση του εν Ναυπλίω fan-club της, το οποίο πρέπει να απαριθμεί, κρίνοντας από τον κόσμο στις καφετέριες κι από τις αντιδράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, τουλάχιστον τετραψήφιο αριθμό μελών. Και που πανηγύρισε το γκολ της ισοφάρισης πιο έντονα και από το γκολ του Χαριστέα στον τελικό του Euro. Βλέπετε, ο Ναυπλιώτης μόνο τέτοια μπάλα θέλει να βλέπει. Όχι Πανναυπλιακούς και αηδίες..

Η Μπαρτσελόνα έχασε δίκαια. Καμία σχέση με την περσινή ομάδα. Κούραση, έλλειψη κινήτρου, λάθος προπονητικές επιλογές; Λίγο απ΄όλα. Ποδοσφαιρική ομάδα είναι κι αυτή. Θα βρεθεί κάποια στιγμή σε κακή βραδιά ή σε κακή αγωνιστική σεζόν, όπως ΟΛΕΣ οι ομάδες του κόσμου. Και τα υπέρλαμπρα αστέρια της το ίδιο: ο Μέσι χθες ανύπαρκτος, ο Τσάβι επιεικώς μέτριος, ο Άλβες έσπασε τα παϊδια του Κοεντράο ρίχνοντας όλες τις σέντρες πάνω του. Και απέναντι σε μια ομάδα με σιδερένια πειθαρχία και με το μεγάλο κίνητρο να αποδείξει ότι δεν είναι ο χρυσός..καρπαζοεισπράκτορας της Ισπανίας και της Ευρώπης, τα πράγματα ήταν εξαρχής δύσκολα.

Η Μπαρτσελόνα δεν μίκρυνε χθες. Εξακολουθεί και είναι-για εμένα τουλάχιστον-η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Γιατί το παιχνίδι της έχει ταυτότητα και δεν το μπερδεύεις με κανένα άλλο. Απλά, αποδείχθηκε ότι το παίζουν άνθρωποι και όχι φιγούρες του playstation (που μας έχει ζαλίσει ο Μένιος Σακελλαρόπουλος)!

Ευκαιρία έχει κι άλλη για να αποδείξει ότι είναι ακόμα στην κορυφή. Για να δούμε, θα την αρπάξει;

Update 25/4/2012: Τελικά την άρπαξε (όχι την ευκαιρία) !

IL CONSERVATORE
Advertisements