Με την τιμή της αμόλυβδης να καλπάζει αφρενάριστη προς τα δύο ευρώ το λίτρο, άλλος ένας καθημερινός μπελάς γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,849 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέγιστη διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ. Συνυπολογίστε τώρα:

-την απόφαση του Ιράν, της μοναδικής χώρας που μας πούλαγε με πίστωση, να σταματήσει την εξαγωγή πετρελαίου προς τη χώρα μας.

-τα γνωστά ρεφλέξ των βενζινοπωλών. Οι οποίοι, κάθε βράδυ, θα πρέπει να παρακολουθούν Bloomberg και μόλις το brent της Βόρειας Θάλασσας τσιμπήσει κανα δολάριο, σπεύδουν να αλλάξουν την άλλη μέρα αχάραγα την τιμή στην πινακίδα τους. Ενώ, αντίθετα, όταν η τιμή του αργού πέφτει, τα νέα φτάνουν στην Ελλάδα με τον..αραμπά.

Δύσκολα τα πράγματα. Και κυρίως γι΄αυτούς που το αυτοκίνητο δεν είναι.. μαγκιά και βολτίτσα αλλά καθημερινό εργαλείο δουλειάς. Πλέον, για να φουλάρεις το ρεζερβουάρ, θέλεις σχεδόν ένα βασικό μισθό.

Ευκαιρία πάντως για εμάς εδώ στο Ναύπλιο, να κόψουμε και λίγο τις μετακινήσεις από την Ενδεκάτη ως τον Καποδίστρια με το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι και να χρησιμοποιήσουμε ποδήλατο ή τα ποδαράκια μας. Οι αποστάσεις είναι μικρές, άνοιξη έχει μπει, χαρά Θεού είναι, μόνο καλό θα κάνουμε. Στην πόλη, στην υγεία και στην τσέπη μας.

IL CONSERVATORE

Advertisements