* Άρχισε λοιπόν η Μεγάλη Εβδομάδα … η πιο όμορφη εποχή του Ναυπλίου κατά τη γνώμη μου. Οι μέρες που πραγματικά χαίρεσαι να τριγυρνάς στην πόλη. Ακόμη και σε τέτοιες, μαύρες εποχές.

* Που έχουν οδηγήσει πάντως αρκετά μαγαζιά στο να κάνουν … διορθώσεις στις τιμές. Όπως για παράδειγμα ο καφές σε πλαστικό ποτήρι που πλέον στα περισσότερα καταστήματα κυμαίνεται από 1 έως 1.30 €.

* Πάντως ακούω παράπονα για τη συμπεριφορά της αστυνομίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Παλιό Ναύπλιο καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες μιλάνε για υπερβολική αυστηρότητα. Θα επανέλθουμε σύντομα πάνω στο θέμα αυτό.

* Ξεκίνησε και η πλακόστρωση στο τμήμα μεταξύ Αμαλίας – Μπουμπουλίνας, δηλαδή στα στενά του Αγιο – Νικόλα. Να υπενθυμίσω όμως ότι οι εν λόγω δρόμοι είναι χαρακτηρισμένοι ‘πεζόδρομοι’ από το σχέδιο πόλης. Να δούμε λοιπόν αν θα ισχύσει αυτό, ή θα συνεχιστεί η κυκλοφορία και το παρκάρισμα (όπως εξάλλου μέσα σε όλη την παλιά πόλη).

* Οκτώ αγωνιστικές έχει να χάσει ο Πανναυπλιακός, αλλά η αγωνία για την σωτηρία της ομάδας παραμένει. Ιδιαίτερα τώρα που οι μισές ομάδες είναι εντελώς αδιάφορες, η αξιοπιστία του πρωταθλήματος έχει φτάσει στα ύψη. Την Τετάρτη πάντως, έχει στο Ναύπλιο τον τελικό κυπέλλου με τον Τροιζηνιακό, με ελεύθερη είσοδο. Ο τίτλος … έρχεται.

* Όσοι περάσετε αυτές τις μέρες για καφέ από το Circulo, ρίξτε μια ματιά στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση που φιλοξενεί. Πρόκειται για Visual Art του Chris Wheatman και το side project που παρουσιάζει ονομάζεται «I’m gonna fix it». Πάρτε και καμιά μυρωδιά από τέχνη. Όχι μόνο να … τσεκάρετε αν κυκλοφορεί καλός κόσμος.

* Τέλος, με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων 2ου γυμνασίου Ναυπλίου και την συμμετοχή του συλλόγου γονέων του 1ου Γυμνασίου, ξεκινάει μια διαδικασία συζήτησης και ιδεών που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου των δύο σχολείων. Μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.magicnet.gr/2gn/ και να συμμετάσχετε κι εσείς στο διάλογο.

TheGrecian

Advertisements