Κορυφώνονται οι διεργασίες για την επιλογή του νέου δημάρχου Ναυπλίου. Το βασικό είναι να υπάρχει όρεξη για δουλειά και να μην κρυβόμαστε συνέχεια πίσω από την κρίση … Γιατί η οικονομική στενότητα μού φαίνεται ότι έχει έρθει ‘κουτί’ σε κάποιους. Την προτάσσουν συνεχώς για να δικαιολογήσουν την αδράνειά τους …

* Αν θέλετε να γνωρίσετε τα μυστικά της ‘κούφιας γης’ και τα πλάσματα που ζουν εκεί κάτω, περάστε από την Ασκληπιού στο ύψος του ‘Κύκνου’ με κατεύθυνση Ναύπλιο. Υπάρχει μία πολύ ωραία τρύπα, η οποία, ειδικά αν είσαι με ποδήλατο ή μηχανάκι, μπορεί και να σε καταπιεί. Προσοχή λοιπόν!

* Τις κακοτοπιές θέλει να αποφύγει και ο Πανναυπλιακός στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο. Μπορεί ο αντίπαλος να κατεβάζει τους ‘μικρούς’ και να παίζει για την τιμή των όπλων, όμως το πρωτάθλημα τελειώνει και η όποια εκτός προγράμματος απώλεια βαθμών, μπορεί να αποβεί καταδικαστική.

* Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Οι πόλεις και η ύπαιθρος της Πελοποννήσου επί Τουρκοκρατίας’ διοργανώνεται από το Harvard στις 4 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη. Θα μιλήσει η Ελένη Αγγελομάτη, καθηγήτρια ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

* Κρίνοντας από τις επισκέψεις στο άρθρο του blog μας «Πάσχα στο Ναύπλιο» αναμένεται αρκετός κόσμος εκείνες τις μέρες. Για να δούμε αν τα προγνωστικά θα επιβεβαιωθούν. Πάντως, συζητούσα με ιδιοκτήτη pension στο παλιό Ναύπλιο και μού έλεγε ότι τις Παρασκευές είναι άδειοι και το Σάββατο γεμάτοι.

* Όλα τριγύρω αλλάζουνε, το μόνο που μένει σταθερό και απαράλλακτο είναι το εκτρωματικό γκρεμίδι της Αρβανιτιάς – άντρο ναρκομανών και εστία μόλυνσης. Ένα ακόμη στολίδι της πόλης μας θα αναδειχθεί και πάλι αυτό το καλοκαίρι.

*  Τέλος, όλο πληθαίνουν οι φωνές δημοτών για τους ποδηλατόδρομους. Άνοιξε και ο καιρός, οι δρόμοι του Ναυπλίου όμως παραμένουν αφιλόξενοι για αυτό το εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Αλήθεια ο Δημ. Κωστούρος (ένας από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Π. Αναγνωσταρά στη δημαρχία) που χρησιμοποιεί ποδήλατο συχνά – πυκνά, τι λέει για αυτό;

TheGrecian

Advertisements