Σε εποχές βαθιάς κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, οι πνευματικοί άνθρωποι είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν την κοινωνία στο φωτεινό μονοπάτι της ανάκαμψης. Όταν όλα μοιάζουν να καταρρέουν, ο ανθός της διανόησης καθίσταται φάρος μέσα στο τρικυμισμένο πέλαγος και δίνει τη λύση.

Αυτό έκανε και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Αποφάσισε να συγγράψει.Και εγένετο το ‘Μακιγιαρισμένοι φόβοι’, ένα πόνημα που διεκδικεί ήδη θέση στο πάνθεον της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Πόσο θάρρος θέλει να σταθείς μπροστά στον καθρέφτη και να «ξεβάψεις» τους φόβους σου; Πόσο κουράγιο να σφαλίσεις τα μάτια και να κοιμηθείς, ενώ σε κατατρώει ο φόβος; Πόση δύναμη ψυχής για να γράψεις αυτά που δεν μπορείς να πεις ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό; Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, χωρίς την πρόθεση να δώσει συμβουλές, χωρίς τη διάθεση να πει ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος, μοιράζεται τις προσωπικές του εμπειρίες και όχι μόνο. Καταθέτει τη δική του αλήθεια και συγκεντρώνει απόψεις επωνύμων που ίσως ξαφνιάσουν. Από το olakala.gr

Αυτά που λέτε. Γιατί πνευματική δημιουργία είναι το καλύτερο καταφύγιο απέναντι στον παραλογισμό. Για αυτό κάθε φορά που αυτός θα βγάζει βιβλίο, εγώ θα συνθέτω μουσική.

TheGrecian

Advertisements