*Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο κύριος Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη.. νευραλγική θέση του Γραμματέα Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα μέτρα του νέου μνημονίου. Ποιος; Ο ίδιος άνθρωπος που σαν βουλευτής απειλούσε κάθε τρεις και λίγο ότι δεν θα ψηφίσει το δείνα αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο και  που στο τέλος πάντα υπερψήφιζε, γιατί δεν ήθελε, λέει, ν’ αναλάβει το βάρος «να ρίξει την κυβέρνηση».

*Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατακεραύνωσε τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, κατηγορώντας τους «για άθλιο θέατρο σκιών» και ότι «έχουν το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές». Ποιος; Ο ίδιος άνθρωπος που, σαν Υπουργός Εξωτερικών, τα έβλεπε όλα ρόδινα και που η μεγάλη της-και ίσως μοναδική- έννοια ήταν η κατάκτηση της αρχηγίας της ΝΔ. Όταν βρέθηκε έξω από το μαντρί έγινε λαλίστατη και καταγγελτική.

*Ο κύριος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε έντονο ύφος, καταφέρθηκε εναντίον όσων διαμαρτύρονται για την επικείμενη κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης  γιατί λέει «εργάζονται 110 υπάλληλοι εδώ και δέκα χρόνια χωρίς καμία αρμοδιότητα». Ποιος δημιούργησε-ανέχτηκε-στήριξε τέτοιες πρακτικές και καταστάσεις στη δημόσια διοίκηση κύριε υπουργέ; Μήπως κι εσείς, ως πιστός υπηρέτης του πολιτικού συστήματος εδώ και πολλά χρόνια;

*Την ώρα που η Αθήνα καιγόταν ως άλλη Ρώμη, κάμποσοι εθνοπατέρες παρακολουθούσαν έμπλεοι αγωνίας στο εντευκτήριο της Βουλής, την εξέλιξη των αγώνων ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και ΠΑΟ-Ξάνθη. Και μετά, όλοι ευχαριστημένοι από τις εξελίξεις στα γήπεδα, κατευθύνθηκαν με.. βαριά καρδιά στην αίθουσα της Ολομέλειας για μία από τις κρισιμότερες ψηφοφορίες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ποιοι; Αυτοί που με την ψήφο τους θα καθόριζαν το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες..

Αυτοί μας κυβέρνησαν, αυτοί μας κυβερνούν, αυτοί θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν. Πλέον, δεν έχουμε άλλοθι. Ούτε δικαιολογίες..

IL CONSERVATORE
Advertisements