Επειδή οι Απόκριες πλησιάζουν κι έχω διαπιστώσει ότι πολλοί από εσάς αναζητείτε μια πρωτότυπη στολή, σας προτείνω τις παρακάτω, εμπνευσμένες από την πολιτική επικαιρότητα:

ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ: Απαραίτητο αξεσουάρ η μάσκα με τα τρία πρόσωπα, ένα για κάθε μια υπόσταση του τέρατος. Η στολή συμπληρώνεται από μαύρο ποδήρη χιτώνα και δρεπάνι με κοντάρι  για τις απαραίτητες … περικοπές. Πέρα από το πολιτικό μήνυμα (που κανείς δεν θα καταλάβει) η εν λόγω μάσκα ταιριάζει σε καρναβάλια τύπου Ναυπλίου (Βενετσιάνικα – τρομάρα μας)

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: στολή που παραπέμπει σε αυτή της Βέρμαχτ+εξοπλισμός χημικού πολέμου. Γιατί ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής και της σπατάλης θα είναι…βρώμικος!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ειδικά για τις φίλες μας. Από τετράφυλλα ρολλά υγείας με μεταξένια υφή. Γιατί έτσι που την κατάντησαν… Τώρα αν κάποιοι θεωρήσουν ότι απλά έχετε ντυθεί … αλουμινόχαρτο μειωμένων ηθικών αντιστάσεων, απλά δεν έχουν πολιτική σκέψη.

ΚΑΠΤΕΝ ΑΝΤΩΝΗΣ: ο Κάπτεν Αμέρικα έσωσε την Αμερική. Ο Κάπτεν Αντώνης θα σώσει την Ελλάδα (τρομάρα μας…) Αυτό βέβαια θα το ξέρετε εσείς. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι θα θεωρήσουν ότι έχετε ντυθεί καθυστερημένος Αμερικάνος με στολή από τα καλάθια του Λαμπρόπουλου

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:  κανένας δελφίνος δεν ήξερε τι λέγανε τα μνημόνια . Τους εξαπάτησε όλους το..φίδι. Προϋποθέτει βέβαια ακομπλεξάριστο άτομο για να κυκλοφορεί μόνο με το φύλλο συκής! Η εν λόγω ‘στολή’ μπορεί να σας εξασφαλίσει και μία καλή θέση, όχι σε αποκριάτικο πάρτυ, αλλά στο κρατητήριο, για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, όπου και θα εκτιμηθεί δεόντως από τους συγκρατούμενούς σας.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ: Τι; Θέλετε να βάλετε χέρι στους μισθούς, στα επιδόματα, στις ΔΕΚΟ; Come and get them! Βέβαια, αν εσείς μού βρείτε συνδικαλιστή με κοιλιακούς σαν του Λεωνίδα, μπράβο σας.

IL CONSERVATORE
Advertisements