Αντιγράφω από το λεξικό: κρίσιμος (ο) επιθ. -αποφασιστικός, που δίνει οριστική τροπή σε κάτι-επικίνδυνος, σοβαρός-ο ευρισκόμενος στο μεταίχμιο μιας καταστάσεως.

Αλήθεια, έχετε καθόλου αναρωτηθεί πόσες φορές ακούσατε τα τελευταία δυο χρόνια αυτή τη λέξη; Κρίσιμη Σύνοδος της Ε.Ε, κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ή του Ecofin, κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, κρίσιμες διαπραγματεύσεις  και πάει λέγοντας. Και τι έγινε μετά από όλα αυτά τα ‘κρίσιμα’; Δόθηκε κάποια απάντηση στα ερωτήματα ή λύση στα προβλήματα;  Πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις ή δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις;  Προφανώς όχι. Απλά, περάσαμε σε καινούργια ‘κρίσιμα‘. Και απ΄ότι φαίνεται θα ακολουθήσουν κι άλλα, κι άλλα..

Νισάφι πια! Βαρέθηκα να σας ακούω να μας λιβανίζετε νυχθημερόν με αυτό το επίθετο! Αν κάποιοι (εντός και εκτός Ελλάδας) ‘ηγέτες’  είχαν αντιληφθεί έγκαιρα το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων, τώρα δεν βρισκόμασταν εδώ που βρισκόμαστε. Να περιμένουμε δηλαδή, έμπλεοι αγωνίας, αν και πότε η Ελλάδα θα βγει από την πρίζα της τεχνητής υποστήριξης. Γιατί η κατάσταση του ασθενούς είναι εξαιρετικά κρίσιμη..

IL CONSERVATORE
Advertisements