* Ό,τι χτίζει εκτός έδρας ο Πανναυπλιακός, το πετάει εντός. Βέβαια, το ‘ΕΝΤΟΣ’ στην περίπτωσή μας, είναι λίγο σχετικό, αφού το τεράστιο στάδιο του Ναυπλίου έχει καταντήσει ‘ουδέτερο’ στην καλύτερη περίπτωση, όταν δεν γίνεται έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας. Η Κόρινθος (προσεχής αντίπαλος του Πανναυπλιακού) μετακόμισε ήδη από το τεράστιο στάδιο στο μικρό και ‘ζεστό’ γήπεδο του Συνοικισμού … Είναι ένα θέμα που πρέπει να το δει η διοίκηση του Πανναυπλιακού, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

* Ευχάριστο το γεγονός της επανεμφάνισης της φιλαρμονικής του Ναυπλίου χθες στην περιφορά του Αγίου Αναστασίου. Πάντως ο κόσμος δεν ήταν πολύς, λόγω του τσουχτερού κρύου.

* Χαμός γίνεται στα ΚΑΡΑΟΚΕ πάρτυ της AGORA ART CAFE στο Ναύπλιο. Εγώ δεν πήγα (γιατί το κακό δεν αργεί να γίνει, μπορεί να βρεθείς με μικρόφωνο από εκεί που δεν το περιμένεις) αλλά ένας φίλος μού είπε ότι γινόταν το αδιαχώρητο …

* Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, αν κρίνω από τις αναζητήσεις που βλέπω. Λίγη υπομονή ακόμη και θα μάθετε …

* Σειρά εκδηλώσεων από το Δήμο Ναυπλίου και φορείς της πόλης για τη Ναυπλιακή επανάσταση, ένα ιστορικό γεγονός τεράστιας σημασίας, που δεν μάς είναι αρκετά γνωστό.

Αυτές είναι:

1.     Η παρουσίαση του βιβλίου του Αναστάσιου Γούναρη. Πρόκειται για την σημαντικότερη ιστορική έρευνα για την Ναυπλιακή Επανάσταση που, η τότε ΔΕΠΑΝ, αποφάσισε να επανεκδώσει. ήταν χαρά και τύχη που ο συγγραφέας του βιβλίου αποφάσισε να εμπλουτίσει και να διευρύνει την έρευνα του βιβλίου του πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του.

2.     Συμπόσιο – συνέδριο το Φθινόπωρο με συμμετοχή ιστορικών και άλλων σχετικών επιστημόνων.

3.     Προβολή της ταινίας του Φώτη Κωνσταντινίδη «Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου».

4.     Η λειτουργία πωλητηρίου βιβλίων που σχετίζονται με την Ναυπλιακή Επανάσταση.

5.     Μπάνερ προβολής της επετείου και σχετικά έντυπα.

6.     Δημιουργία διδακτικής περιήγησης – εκπαιδευτικού προγράμματος σε συσχετισμό με τα γεγονότα της Ναυπλιακής Επανάστασης.

7.     Θεατρική Παράσταση για την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο.

8.     Δημιουργία ψηφιακής προβολής στο Βουλευτικό σε συνεργασία με την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού.

9.     Ονοματοδοσία οδών «Καλλιόπης Παπαλεξοπούλου» και «Ναυπλιακής Επανάστασης».

10. Τέλος, θέλουμε να θεσμοθετήσουμε μία υποτροφία – οικονομικό έπαθλο για φοιτητές που στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών τους εργασιών θα ερευνούν τη Ναυπλιακή Επανάσταση.

Οι φορείς που θα συνεργαστούν :  Ο Δήμος και ο ΔΟΠΠΑΤ, τα σχολεία της πόλης με τη διοίκηση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πανεπιστήμιο, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ, ο Σύλλογος Φιλολόγων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαμήδης, το Π.Λ.Ι, το Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας, η Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού.

Advertisements