Όχι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό! Τα δύο παραπάνω αρκτικόλεξα αποτελούν τις συντομογραφίες των Stop Online Piracy Act (SOPA) και Protect IP Act (PIPA), των δύο νομοσχεδίων που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση και τα οποία, αν υπερψηφιστούν, αναμένεται ν΄αλλάξουν ριζικά το Internet όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Με κύριο στόχο την καταπολέμηση της πειρατείας και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων (μουσική, ταινίες, λογισμικό κ.λ.π.), οι δύο νέοι νόμοι προς ψήφιση θα επιτρέπουν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. αλλά και σε εταιρείες, να προχωρούν δικαστικά εναντίον ιστοσελίδων. Έτσι, οι εταιρείες θα αποκτήσουν τη δύναμη να μπλοκάρουν ιστοσελίδες που περιέχουν υλικό που τους ανήκει -έστω και σε video- κάτι που σημαίνει ότι sites, όπως για παράδειγμα το YouTube, κινδυνεύουν να περάσουν στην ιστορία.

Αναμενόμενες οι θυελλώδεις αντιδράσεις στα ανωτέρω σχέδια. Εχθές, δεκάδες ιστοσελίδες διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους τρόπο και αναμένεται συνέχεια των κινητοποιήσεων.

(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Τέλος λοιπόν στο ποστάρισμα καψουροτράγουδων στο Facebook και στην αναζήτηση του τελευταίου videoclip του Νίκου Οικονομόπουλου  στο YouTube;

Δεν θα περάσει!

IL CONSERVATORE
Advertisements