Μετά το καλοκαιρινό άρθρο – παρέμβαση του Zouperman Καρπούζι VS Πεπόνι και τη σχετική ψηφοφορία, επανερχόμαστε με το κλασικό χειμωνιάτικο τρίλημμα. Κουραμπιές, μελομακάρουνο ή δίπλες;

Το κοινό τους σημείο είναι ότι όποιο και να διαλέξεις θα λερωθείς. Θα γεμίσουν ζάχαρες τα μανίκια σου ή τα μούσια σου και θα μοιάζεις με Αγιοβασίλη ή θα κολλάνε τα δάχτυλά σου από το μέλι και θα αναγκαστείς να τα γλείψεις, αφού η χαρτοπετσέτα δεν κάνει δουλειά και θα κολλήσει και αυτή.

Από την άλλη, ενώ ο κουραμπιές έχει 8.400 θερμίδες πριν το τίναγμα και 8.100 μετά από αυτό, το μελομακάρονο είναι πιο διαιτητικό. Και να λάβουμε υπόψη ότι ο κουραμπιές είναι πιο δύσκολος να τον πετύχεις. Και αν πας επίσκεψη και σού προσφέρουν κουραμπιέ – λάσπη (από αυτούς που δεν είναι καλά ψημένοι) την πάτησες: θα σε ενοχλεί κάθε φορά που αλλάζει ο καιρός. Ενώ το μελομακάρονο, δύσκολο να αποτύχει, εκτός και πέσεις σε αγοραστά που κολυμπάνε στο γλυκοζούμι που υποτίθεται ότι είναι μέλι και είναι σαν κομμάτια φελλού ποτισμένα με βενζινόκολλα. Άσε που για να τα ξεκολλήσεις από την πιατέλα θέλεις μυστρί.

Και μην ακούσω για μελομακάρονα με σοκολάτα. Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και ενάντια στην Ελληνική παράδοση. Τα έχει καταγγείλει αυτά ο Άδωνις.

Εγώ πάλι έχω άλλη προτίμηση. Δίπλες. Φανατικά. Και ζάχαρη άχνη και καρυδάκι, ελαφριές και τραγανές. Προσοχή, μιλάμε για δίπλες και όχι εκείνα τα μαυρισμένα ξεροτήγανα των ζαχαροπλαστείων. Βέβαια, μού έχει τύχει να φάω δίπλα που δεν ήταν στην πρώτη της νιότη και έμοιαζε με WETEX που είχε σκουπίσει λάδια από ηλεκτρική κουζίνα.

Στη διπλανή στήλη μπορείτε να ψηφίσετε για το τι προτιμάτε. Και αφού τα μασαμπουκώσετε όλα, μετά τις γιορτές θα γράψω αποκλειστικό πρόγραμμα γυμναστικής για να χάσετε τα περιττά κιλά που μαζέψατε …

TheGrecian

Advertisements