Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την ομάδα μας, τον Πανναυπλιακό, την κακή-μέχρι στιγμής τουλάχιστον- πορεία της στο πρωτάθλημα, τις επιλογές της διοίκησης σε επίπεδο παικτών και προπονητή κι άλλα συναφή. Εγώ, σαν απλός φίλαθλος της ομάδας, καταθέτω την άποψη μου. Περιμένω και τη δική σας.

Ο σύλλογος, για λόγους που δεν είναι του παρόντος ν΄αναλύσουμε, δημιουργήθηκε αργά, στα τέλη του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, κάποιοι άνθρωποι, εντός κι εκτός  διοίκησης, έτρεξαν και πρόλαβαν τις προθεσμίες σε Πρωτοδικεία, ΕΠΟ κλπ. Έτσι, η ομάδα απέκτησε νομική υπόσταση. Προσελήφθη ένας έμπειρος προπονητής με γνώση της κατηγορίας κι έγιναν και κάποιες ποιοτικές προσθήκες παικτών στους ήδη υπάρχοντες. Δυστυχώς λίγες, όπως αποδείχθηκε στην πορεία.

Στόχος, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, η άνετη παραμονή και το καλό ποδόσφαιρο. Η εικόνα των φιλικών ανέβασε τις προσδοκίες. Σίγουρα των φιλάθλων που τα παρακολουθήσαμε. Ωραίο, στρωτό ποδόσφαιρο, με ορθολογική ανάπτυξη, δημιουργία ευκαιριών και πολλά τέρματα. Υπήρχε διάχυτη η εντύπωση ότι φέτος θα βλέπαμε ‘άλλα πράγματα’ στο γήπεδο.

Δυστυχώς, η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος αποσυντόνισε την ομάδα. Αυτό άρχισε να διαφαίνεται κι από την απόδοσή της στα τελευταία φιλικά, η οποία έβαινε φθίνουσα συνεχώς. Κι όταν ήρθαν και τα άσχημα αποτελέσματα ξέσπασε και η ΄κρίση’.

Ποιος και τι έφταιξε; Η κούραση από την μακρά προετοιμασία, το εκρηκτικό ταπεραμέντο του προπονητή, οι κακές σχέσεις των παικτών, το ότι ίσως κάποιοι απ’ αυτούς δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποια φανέλα φοράνε, ενδεχομένως κάποιες διοικητικές αστοχίες; Μάλλον λίγο απ΄όλα τα παραπάνω.

Ο προπονητής έφυγε. Ήρθε καινούργιος, ο οποίος άρχισε ν΄αμφισβητείται πριν καλά-καλά αναλάβει. Ίσως επειδή δεν είναι το ‘όνομα’ που κάποιοι θα περίμεναν. Το ρόστερ αποδεικνύεται φτωχό σε βάθος, μετά και τους τραυματισμούς βασικών παικτών. Η κατάσταση στ΄αποδυτήρια αυτή τη στιγμή ειλικρινά μου είναι άγνωστη για να μπορέσω να τη σχολιάσω. Η προβληματική εικόνα δέιχνει να υφίσταται ακόμα.

Κι όμως, τίποτα δεν έχει χαθεί. Παρά το κάκιστο ξεκίνημα ο αρχικός στόχος, η παραμονή δηλαδή, δεν έχει ξεμακρύνει επικίνδυνα. Η ζώνη απέχει μόλις τρεις βαθμούς. Γι’  αυτό είναι υποχρέωση όλων, παικτών, τεχνικής ηγεσίας, διοίκησης, να ανασυγκροτηθούν και να δουλέψουν για τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας. Και των φίλων της ομάδας να την στηρίξουν. Η χριστουγεννιάτικη διακοπή του πρωταθλήματος σίγουρα θα βοηθήσει, όπως και κάποιες μεταγραφές, οι οποίες είναι εξόφθαλμα απαραίτητες. Μέχρι τότε όμως πρέπει να μαζευτούν όσο γίνεται περισσότεροι βαθμοί, ξεκινώντας από το δύσκολο παιχνίδι της Κυριακής με τα Λουκίσια.

Στο τέλος της χρονιάς θα γίνει ο απολογισμός και θα κριθούν όλοι. Μην ξεχνάμε όμως το πιο σημαντικό:

Ο Πανναυπλιακός είναι πάνω από πρόσωπα κι ατομικές φιλοδοξίες.

IL CONSERVATORE

Advertisements