Ο χρόνιος πόνος στη μέση με υποκείμενη νευροπαθητική προέλευση ασκεί ένα σημαντικό σωματικό και συναισθηματικό πρόβλημα για πολλούς Έλληνες, σύμφωνα με τη νέα έρευνα Back Pain, που πραγματοποιήθηκε σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος τύπος χρόνιου πόνου στη μέση συχνά δεν διαγιγνώσκεται ή διαγιγνώσκεται εσφαλμένα, παρά το γεγονός ότι επηρεάζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγικότητα στην εργασία, τις σχέσεις και την ψυχική ευεξία τους.

Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες ασθενείς που ερωτήθηκαν υπέφεραν από χρόνιο πόνο στη μέση για πάνω από έξι μήνες και το 40% των ασθενών νιώθουν πόνο στη μέση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι ασθενείς αισθάνονται κουρασμένοι και πολλοί (45,5%) δηλώνουν ότι ο πόνος δυσκολεύει τις καθημερινές τους δραστηριότητες, την παραγωγικότητά τους στην εργασία ακόμα και τις κοινωνικές και ερωτικές τους σχέσεις (27,3%). Περισσότερα στο in.gr

Η λύση τις περισσότερες φορές είναι απλή: η άσκηση. Δοκιμάστε να γυμναστείτε συστηματικά και να δυναμώσετε με απλές ασκήσεις το συγκεκριμένο σημείο και θα απαλλαγείτε για πάντα από το χρόνιο αυτό πρόβλημα. Τώρα βέβαια αν είσαι κλασικός Έλληνας ή Ελληνίδα και η σχέση σου με την άσκηση συνίσταται σε δύο επισκέψεις στο γυμναστήριο μετά το Πάσχα και 50 ευρώ πεταμένα, η μέση θα εξακολουθήσει να σε πονάει. Με 3% του πληθυσμού να δηλώνει ότι αθλείται συστηματικά (ίδιο ποσοστό με τους Βούλγαρους και τους Ιταλούς) δεν είναι καθόλου περίεργο ότι μεγάλο ποσοστό αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα υγείας.

Άστους ξενέρωτους ξανθομπάμπουρες να αθλούνται εκεί με τα ποδήλατα και τα τζόγκιγκ στα πάρκα. Εμείς είμαστε άρχοντες και θρέφουμε κοιλιά. Και ας πονάει και η μέση. Ευκαιρία για αναρρωτική …

TheGrecian

Advertisements