Στο τέλος μίας δύσκολης – και καλλιτεχνικά – χρονιάς, η ταινία του Ν. Κουτελιδάκη, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, υπόσχεται να μας αποζημιώσει.

Η υπόθεση, όπως παρουσιάζεται στο cosmo.gr

Βρισκόμαστε κάπου μέσα στη δεκαετία του 1970… Είναι Χριστούγεννα και στο στρατόπεδο Βάτη, στον Έβρο, προετοιμάζονται πυρετωδώς για την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Όμως ο υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης, ένας άνθρωπος υπερβολικά σοβαρός και εσωστρεφής, κάπου αλλού ταξιδεύει…

Ο Στέφανος όμως, δεν παύει να είναι άνθρωπος, με πάθη και επιθυμίες. Μια από αυτές: να ζητήσει σε χορό τον κρυφό του έρωτα, την Ζωή, σύζυγο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου.

Αντιμετωπίζει όμως ένα σοβαρό γι’αυτόν- πρόβλημα. Δεν ξέρει να χορεύει. Έτσι, θα ζητήσει την βοήθεια ενός φαντάρου, του Λάζαρου Λαζάρου, ενός συνεσταλμένου νεαρού, από τους λίγους που ξεχώριζαν στο στρατόπεδο για την μόρφωση και καλλιέργεια τους.

Σύντομη και καταλυτική για την εξέλιξη της ιστορίας, η πρώτη συνάντησή τους θα γίνει η αφορμή για μια σειρά γεγονότων που θα κορυφωθούν με ένα χορό. Το Τανγκό των Χριστουγέννων… σε μια μέρα που θα ανατρέψει τα δεδομένα της ζωής των τριών ηρώων.

O Γιάννης Μπέζος, ο καλύτερος σύγχρονος ηθοποιός, όταν δεν αδικεί τον εαυτό του συνωθούμενος με μετριότατους φωνακλάδες και ψωνισμένους νεαρούς, μάς προσφέρει πολύ μεγάλες στιγμές. Ανυπομονούμε.

TheGrecian

Advertisements